Boş derse giren nöbetçi öğretmene hangi halde ek ders ücreti ödenir?

Nöbetçi öğretmenlerde branş ayrımı yapmaksızın, boş geçen derslere girenlerin, o günler için yürütülmesi öngörülmüş olan müfredatı aynı şekilde uygulamaları şartıyla, okuttukları derslerin öncelikle aylık karşılığında değerlendirilip, aylık karşılığını dolduruyorsa ek ders ücreti ödenecek.

Kaynak : Memurlar.Net - Özel
Haber Giriş : 04 Şubat 2019 00:02, Son Güncelleme : 22 Ocak 2019 12:06
Boş derse giren nöbetçi öğretmene hangi halde ek ders ücreti ödenir?

Nöbetçi öğretmenlerden boş geçen derslere girenlere ek ders ücreti ödenmesi hususunda bir sendikanın talebi üzerine Milli Eğitim Bakanlığı görüş bildirdi.

Milli Eğitim Bakanlığının görüş yazısında; "Nöbetçi öğretmenlerden boş geçen derslere girenlerin, o günler için yürütülmesi öngörülmüş olan müfredatı aynı şekilde uygulamaları şartıyla, okuttukları derslerin öncelikle aylık karşılığında değerlendirilmesi, aylık karşılığı ders görevinin üzerinde okuttukları derslerin ise söz konusu Kararda belirtilen saat sınırlarını geçmemek üzere ek ders ücreti karşılığında değerlendirilmesi gerekmektedir. Ancak nöbetçi öğretmenlerin, ders okutmaksızın salt öğretmeni olmayan sınıfların sükunetini sağlamak üzere sınıfta bulunmalarının bu kapsamda değerlendirilmesi mümkün bulunmamakladır." açıklamalarında bulunmuştur.

Bu açıklamalara göre; nöbetçi öğretmenlerde branş ayrımı yapmaksızın, boş geçen derslere girenlerin, o günler için yürütülmesi öngörülmüş olan müfredatı aynı şekilde uygulamaları şartıyla, okuttukları derslerin öncelikle aylık karşılığında değerlendirilip, aylık karşılığını dolduruyorsa ek ders ücreti ödenecektir.

Fakat ders okutmaksızın salt öğretmeni olmayan sınıfların sükunetini sağlamak üzere sınıfta bulunmaları karşılığında se herhangi bir ek ders ücreti ödenmeyecektir.

İşte o görüş yazısı;

Ahmet KANDEMİR

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber