İmsak
Güneş
Öğle
İkindi
Akşam
Yatsı

YÖK'ten norm kadroda, asgari kadro sayısı kararı

Yükseköğretim Kurulu, norm kadro yönetmeliğinde servis dersi veren birimler ile enstitülerde anabilim dallarının asgari kadro sayılarını belirledi.

Kaynak : Memurlar.Net
Haber Giriş : 15 Ocak 2019 14:00, Son Güncelleme : 15 Ocak 2019 13:06
YÖK'ten norm kadroda, asgari kadro sayısı kararı

Bilindiği üzere, 02 Kasım 2018 tarihli Resmi Gazete yayımlanarak yürürlüğe giren; "Devlet Yükseköğretim Kurumlarında Öğretim Elemanı Norm Kadrolarının Belirlenmesine ve Kullanılmasına İlişkin Yönetmelik"te Asgari Kadro Sayısı; "Yükseköğretim kurumlarında bir programda eğitim ve öğretime başlamak için Yükseköğretim Kurulu tarafından belirlenen asgari öğretim elemanı sayısı" olarak tanımlanmıştır.

Diğer taraftan, ilgili yönetmeliğin 4 üncü maddesinin 1 inci fıkrasında; "Yükseköğretim kurumları, norm kadro planlamalarını bu Yönetmelikte belirlenen esaslar çerçevesinde yapar. Norm kadrolar, önlisans ve lisans düzeyinde öğrenci alan birimler ile bünyesinde lisans eğitimi olmamakla birlikte servis dersi veren birimlere ve bünyesinde anabilim/anasanat dalı bulunan enstitülere tahsis edilir. Fakülte veya bölüme öğrenci alan lisans programlarında toplam öğretim üyesi kadrosu, asgari kadro sayısından az olamaz." düzenlemesi yer almaktadır.

Bu çerçevede; Yükseköğretim Genel Kurulu tarafından alınan kararda;

1- Servis dersi veren birimlerde (Eğitim Fakültelerinde Eğitim Programları ve Öğretim ABD, Eğitim Yönetimi ABD, Eğitimde Ölçme ve Değerlendirme ABD, Eğitim Psikolojisi, Eğitimin Felsefi, Sosyal ve Tarihi Temelleri ABD, Hayat Boyu ve Öğrenme Yetişkin Eğitimi, Mühendislik Fakültesi bünyesinde yer alan Mühendislik Bilimleri, Güzel Sanatlar Fakültesinde yer alan Temel Sanat Bilimleri vb.)

2- Enstitülerde yer alan disiplinlerarası anabilim dallarında, (Sosyal Bilimler Enstitüsü bünyesinde kurulan disiplinlerarası Girişimcilik Anabilim Dalı vb.)

ASGARİ KADRO SAYISI 3 OLARAK BELİRLENMİŞTİR.

Bu birimler, norm kadro sayılarını 6'ye göre planlayacak olup, araştırma üniversitelerinde ise bu sayı 12 olarak dikkate alınacaktır.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber