Okul öncesi öğretmeni ortaokula yönetici olarak atanabilir mi?

Okul öncesi öğretmeninin okul öncesi sınıf olmayan bir ortaokula atanma durumu ve aylık karşılığı ders okutma durumu yok iken, yönetici olarak atanabilmesine imkan bulunmamaktadır.

Kaynak : Memurlar.Net - Özel
Haber Giriş : 05 Şubat 2019 14:05, Son Güncelleme : 25 Ocak 2019 10:38
Okul öncesi öğretmeni ortaokula yönetici olarak atanabilir mi?

Bilindiği gibi, eğitim kurumlarına yönetici görevlendirmelerine ilişkin usul ve esaslar Milli Eğilim Bakanlığına Bağlı Eğitim Kurumlarına Yönetici Görevlendirme Yönetmeliği ile belirlenmiştir.

Milli Eğilim Bakanlığına Bağlı Eğitim Kurumlarına Yönetici Görevlendirme Yönetmeliğinin "Yönetici olarak görevlendirileceklerde aranacak genel şartlar" başlıklı 5. maddesi (c) bendinde; "c) Görevlendirileceği eğitim kurumu ile aynı türdeki eğitim kurumlarından birine öğretmen olarak atanabilecek nitelikte olmak ve görevlendirileceği eğitim kurumu ile aynı türdeki eğitim kurumlarından birinde aylık karşılığında okutabileceği ders bulunmak." hükümleri bulunmaktadır.

Bu hükümler noktası vergiline bir önceki yönetmelikte de bulunmaktadır.

Bu hükümlere göre yönetici olarak görevlendirilecek olan öğretmenin görevlendirileceği okula öğretmen olarak atanabilecek nitelikte olma ve aylık karşılığı okutabilecek dersi olma şartı bulunmaktadır.

Dolayısıyla Okul öncesi öğretmeninin okul öncesi sınıf olmayan bir ortaokula atanma durumu ve aylık karşılığı ders okutma durumu yok iken, yönetici olarak atanabilmesine imkan bulunmamaktadır.

Durum bu şekilde iken, okul öncesi öğretmeninin okul öncesi sınıfı olmayan ortaokula atanma durumu ve aylık karşılığı ders okutma durumu açık ve seçik olarak bulunmuyor iken ve yönetmelikteki ilgili şartı taşımıyor iken Milli Eğilim Bakanlığının, Çorum İl Milli Eğitim Müdürlüğüne; "Bu çerçevede, ilgilinin durumunun yukarıdaki açıklamalar ile diğer mevzuat hükümleri dikkate alınarak valiliğinizce değerlendirilmesinin uygun olacağı mütalaa edilmektedir." şeklinde aşağıdaki cevabı vermesi yerinde olmamıştır.

Çorum ilinde okul öncesi öğretmeni, okul öncesi sınıf olmayan bir ortaokula yönetici olarak atanmış ve görevine devam etmektedir.

Ahmet KANDEMİR

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber