Diyanet, Yanlış Yapıyor

KPSS 2007/5 yerleştirme işlemleri devam ederken, Diyanet İşleri Başkanlığı yeni bir alım ilanı daha yayımladı. Yayımlanan ilanlara göre 4/B'li statüde çalıştırılmak üzere, 2500 Kur'an Kursu Öğreticisi, 6000 adet de İmam Hatip alınacaktır. Öncelikle şunu belirtmek istiyoruz. Hem memur alımı hem de 4/B'li alımının aynı döneme denk getirilmesi bir çok kadronun boş kalmasına neden olacaktır. Hali hazırda çalışan 4/C'lilere başvuru hakkı tanınmaması ise diğer bir yanlıştır. Devamı için başlığa tıklayınız.

Kaynak : Memurlar.Net
Haber Giriş : 02 Temmuz 2007 09:10, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

AYNI DÖNEME DENK GELMESİ YANLIŞ OLMUŞTUR

ÖSYM tarafından yürütülmekte olan KPSS yerleştirmeleri 4 Temmuz'a kadar devam edecektir. Sonuçların açıklanması bir haftayı bulacaktır. Diyanet İşleri Başkanlığının geçen hafta duyurusunu yayımladığı ilanlara başvurularda son gün ise 13 Temmuz'dur. 4/B'li alımının bu döneme denk gelmesi yerini beğenmeme gibi istemleri arttıracaktır.

Diğer taraftan, ÖSYM kamu kurumlarının 4/B'li personel alım yerleştirmelerini de yürütmektedir. Daha önce Tarım ve Köyişleri Bakanlığı ile Sağlık Bakanlığının 4/B'li personel alım işlemleri tamamlamıştır. Diyanet İşleri Başkanlığının, bu yerleştirme işlemlerini de ÖSYM'ye yaptırarak aynı kişilerin hem memur kadrolarına hem de 4/B'li pozisyonlara yerleşmelerini önüne geçmesi mümkün olabilirdi.

4/C'LİLERE BAŞVURU HAKKI TANINMAMIŞTIR

İlandaki bir diğer hata ise şuan çalışmakta olan 4/C'lilere başvuru hakkı tanınmamıştır. Bu şekilde çalışıp da 4/B'li pozisyonlara başvuracak olanlardan yerleşenlerin tespit edilmesi halinde sözleşmelerinin fesh edileceği belirtilmiştir. İlandaki bu düzenlemenin hiçbir hukuki gerekçesi bulunmamaktadır. 4/B'li pozisyona yerleşen bir adayın, bu nedenden dolayı sözleşmesinin daha sonra fesih edilmesi veya sözleşmesinin yapılmaması yanlış bir uygulama olup, bu yöndeki bir işlem idari yargıdan dönecektir.

YERLEŞTİRMELERİN PUAN ÜSTÜNLÜĞÜNE GÖRE YAPILACAK OLMASI GÜZEL BİR UYGULAMADIR

Diyanet İşleri Başkanlığının ilanındaki en güzel nokta yerleştirme işlemlerinin puan üstünlüğüne göre yapılacağının belirtilmiş olmasıdır. İlan metninde yer alan açıklama şu şekildedir: "Sıralama Başkanlığımızca bilgisayar ortamında KPSS (B) grubu puan sıralaması esas alınarak, en yüksek puandan başlamak üzere tercih durumuna göre yapılacağından, bilahare yer tespitleri Başkanlıkça yapılacak yerleştirmeye göre il müftülüklerince yapılacaktır."

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber