İmsak
Güneş
Öğle
İkindi
Akşam
Yatsı

Bilgi edinme taleplerinde, sık başvurulan red işlemi iptal edildi

Yargı; bilgi edinme kanunu kapsamında ilgili birimden istenilen bilgilerin idarede mevcut olduğunun açık olduğu, bilginin niteliği gereği ayrı veya özel bir çalışma araştırma, inceleme ya da analiz gerektirmeyeceğinden verilmesine hükmetti.

Kaynak : Memurlar.Net - Özel
Haber Giriş : 07 Şubat 2019 11:05, Son Güncelleme : 07 Şubat 2019 10:43
Bilgi edinme taleplerinde, sık başvurulan red işlemi iptal edildi

Bir sendika şubesinin, şube müdürü kadrolarının il ve ilçe bazında bildirilmesi hakkındaki bilgi edinme başvurusunun, 4982 sayılı Bilgi Edinme Hakkı Kanunu'nun 7/2'inci maddesi uyarınca, ayrı veya özel bir çalışma araştırma gerektirdiği gerekçesiyle Artvin Valiliği tarafından reddedilmesi üzerine, Bilgi Edinme Değerlendirme Kuruluna itiraz edilmiş, BEDK bu itirazı da reddetmiştir. İtirazın reddi üzerine BEDK kararının iptali için dava açılmıştır.

Açılan dava Ankara 15. İdare Mahkemesi'nin 2018/122 E. 2018/1981 K. sayılı kararıyla Artvin İl Milli Eğitim Müdürlüğünden istenilen şube müdürü norm kadro sayılarının idarede mevcut olduğunun açık olduğu, istenilen bilginin niteliği gereği ayrı veya özel bir çalışma araştırma, inceleme ya da analiz gerektirmeyeceği gerekçesiyle dava konusu işlemin iptaline karar verilmiştir.

İşte o karar;

Ahmet KANDEMİR

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber