İmsak
Güneş
Öğle
İkindi
Akşam
Yatsı

Halk eğitim merkezlerinde açılan kurslarda, kursiyerlerden ücret talep edenlere soruşturma açılacak

Milli Eğitim Bakanlığı Hayat Boyu Öğrenme Kurumları Yönetmeliğinde Kurs; Belli bir süresi ve programı olan, katılımcılara öngörülen bilgi, beceri ve yetkinlik kazandıran, doğrudan veya diğer kurum ve kuruluşlarla iş birliği halinde halka açık ve ücretsiz olarak düzenlenen her türlü faaliyetleri, olarak tanımlandığından açılan kurslardan hiçbir şekilde ücret alınmaması gerekmektedir

Kaynak : Memurlar.Net - Özel
Haber Giriş : 02 Mart 2019 13:40, Son Güncelleme : 02 Mart 2019 13:44
Halk eğitim merkezlerinde açılan kurslarda, kursiyerlerden ücret talep edenlere soruşturma açılacak

Halk eğitim merkezlerinde açılan kurslarda kursiyerlerden ücret talep edildiği, özellikle MTSAS direksiyon eğitimi sınavlarında görev almak isteyenler için açılan MTSAS Direksiyon Eğitimi Sınav Sorumlusu Kurslarında yüksek miktarlarda kursa başvuru ücreti talep edildiği yönünde şikayetler üzerine bir sendika tarafından Milli Eğitim Bakanlığına başvurulmuştur.

Başvuru yazısında, halk eğitim merkezlerinde açılacak her türlü kursta başvuru ücreti, kayıt ücreti gibi çeşitli adlarla kursiyerlerden ücret talep edilemeyeceği yönünde ivedilikle Valiliklerin uyarılması, hatta ücret talep edenlerin tespit edilmesi durumunda sorumlular hakkında disiplin soruşturması yaptırılması talep edilmiştir.

Milli Eğitim Bakanlığı Hayat Boyu Öğrenme Genel Müdürlüğü tarafından sendikaya cevaben yazılan yazıda;

"Milli Eğitim Bakanlığı Hayat Boyu Öğrenme Kurumları Yönetmeliğinin "Tanımlar" başlıklı 3. maddesinin 1. fıkrasının (l) bendinde; "Kurs: Belli bir süresi ve programı olan, katılımcılara öngörülen bilgi, beceri ve yetkinlik kazandıran, doğrudan veya diğer kurum ve kuruluşlarla iş birliği halinde halka açık ve ücretsiz olarak düzenlenen her türlü faaliyetleri," denildiğinden, açılan kurslardan hiçbir şekilde ücret alınmaması gerekmektedir.

Konu hakkında şikayet olması halinde ise ilgililer hakkında Bakanlığımızca gerekli işlemler yapılmaktadır. " açıklamasına yer verilmiştir.

İşte o görüş yazısı;

Ahmet KANDEMİR

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber