Taahhütlü süreler, sıra tahsisli lojman süresinden düşülür mü?

Kamu Konutları Yönetmeliği, taahhütlü süre şeklinde bir oturma hakkı süresi düzenlenmemiştir. Bu nedenle, konuttan yararlanacak başka birisi olmadığı için lojmanda oturulan sürelerin, Sıra tahsisli lojman süresinden düşülmesinde bir yanlışlık olmadığını düşünüyoruz

Kaynak : Memurlar.Net - Özel
Haber Giriş : 26 Şubat 2019 00:04, Son Güncelleme : 18 Şubat 2019 14:35
Taahhütlü süreler, sıra tahsisli lojman süresinden düşülür mü?

SORU:

Merhaba, Kamu lojmanında görev tahsisli dairede taahhütlü 3,5 yıl oturdum. Kadrolu devlet memuruyum. Daha sonra sıra tahsisli daire için başvuru yaptım ve sıra tahsisli dairede oturma hakkı kazandım.(Puanlama sonucunda) . 1,5 yıldır sıra tahsisli dairede oturmaktayım. Kurum idaresi taahhütlü oturduğum süreyi 5 yıllık sıra tahsisli lojman hakkımdan düşerek, lojmanı boşaltmam gerektiği tarafıma bildirildi? Taahhütlü oturduğum süre sıra tahsisli lojman hakkımdan düşer mi?

CEVAP:

Kamu Konutları Yönetmeliğinin "Konutlarda oturma süreleri" başlıklı 20. maddesi aşağıdaki şekildedir.

"Madde 20 - Özel, görev ve hizmet tahsisli konutlarda, tahsise esas olan görev veya hizmetin devamı süresince oturulabilir.

Sıra tahsisli konutlarda ise oturma süresi beş yıldır. Ancak,

a) Bu sürenin tamamlanmasından sonra, konuttan yararlanacak başka personelin olmaması halinde, belli bir süre verilmeksizin ve şartlı olarak konutta oturmaya devam edilmesine izin verilebilir.

b) Konuta girmek için sıra bekleyen bulunduğu takdirde, beş yıldan fazla oturma süresi en fazla olandan başlamak üzere, tebliğ tarihinden itibaren onbeş gün içinde konut boşaltılır

c) Görevi gereği hizmet veya görev tahsisli konut tahsis edilenler, bu görevlerinden ayrıldıkları takdirde, kendilerine yapılacak tebliğ tarihinden itibaren iki ay içinde konut boşaltılır. Bunlara Yönetmelik hükümleri çerçevesinde sıra tahsisli konut tahsis edilir.

d) Eşyalı görev tahsisli konutlar, boşaltıldıkları tarihte bu konutlardan yararlanacak kişilerin mevcut olmaması halinde, (2) sayılı cetvelde görev unvanları belirtilen kişilere eşyalı olarak tahsis olunabilir."

Kamu Konutları Yönetmeliğine göre sıra tahsisli konutlarda oturma süresi 5 yıldır. Sıra tahsisli konutta oturma hakkı olan personelin 5 yıllık süre sonunda konuttan yararlanacak başka personelin olmaması halinde belli bir süre verilmeksizin ve şartlı olarak (gerektiğinde boşaltılmak üzere) konutta oturmaya devam etmesine izin verilebilir. Konuttan yararlanacak başka personel var ise 5 yılın sonunda konutun boşaltılması gerekmektedir.

İlgili yönetmelikte taahhütlü süre şeklinde bir oturma hakkı süresi düzenlenmemiştir.

Yönetmelikte bir kural bulunmamakla birlikte, taahhütlü süre boyunca lojmanda oturulan sürelerin, sıra tahsisli konutta oturma sürenizden düşülmesinde, hakkaniyete uygunluk yönünden bir yanlışlık olmadığını düşünüyoruz.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber