Mahkeme kararında belirtilmemişse, aile yardımı ödeneği kime verilir?

Eğer mahkeme kararında belirtilmemiş bir boşanma davasında, memur çalışıyor ama diğeri çalışmıyorsa, velayet çalışmayan tarafta olsa dahi, memura aile yardımı ödeneği verilmelidir.

Kaynak : Memurlar.Net - Özel
Haber Giriş : 04 Mart 2019 00:04, Son Güncelleme : 26 Şubat 2019 18:25
Mahkeme kararında belirtilmemişse, aile yardımı ödeneği kime verilir?

SORU: Merhaba iyi çalışmalar. Ben boşandım ve 9 yaşında bir kızım var. Mahkeme velayeti anneye verdi. Anneye ve çocuğa nafaka ödüyorum. Çocukla aramda kişisel ilişki tesisi diye karar verdi hakim. Sorum şu kurumum, bana dediki "çocuk yardımı alamazsın velayet annede olduğu için" ama anne de bi yerde çalışmıyor ki. Nafaka ödüyorum hem anneye hem çocuğa... Çocuk yardımı alamamam normal mi yoksa doğrumu. Mahkemenin kararında bu yönde bir karar yok bu arada... İyi çalışmalar saygılarımla

CEVAP:

88 Seri No'lu Devlet Memurları Kanunu Genel Tebliğinin "X-Aile Yardımı Ödeneği" bölümünün 3. maddesi aşağıdaki şekildedir.

"3) Boşanma veya ayrılık vukuunda çocuk için verilecek aile yardımı ödeneğinin hangi tarafa ve ne oranda verileceği mahkeme kararında belirtilmemiş ise;

a) Eşlerden her ikisinin memur veya birinin memur diğerinin İş Kanunu kapsamında çalışması halinde, çocuk için verilecek aile yardımı ödeneği, mahkeme kararıyla çocuğun velayeti verilen tarafa ödenecektir.

b) Eşlerden biri memur, diğeri çalışmıyor ve çocuğun velayeti mahkeme kararı ile çalışmayan eşe verilmiş ise, aile yardımı ödeneği çalışan eşe verilecektir."

Yukarıda ki hükme göre boşanmaya ilişkin mahkeme kararında eğer aile yardımı ödeneğinin hangi tarafa ne oranda verileceği belirtilmemişse ve eşlerden biri memur, diğeri çalışmıyor ve çocuğun velayeti mahkeme kararı ile çalışmayan eşe verilmiş ise aile yardımı ödeneği çalışan eşe verilecektir. 88 Seri No'lu Devlet Memurları Kanunu Genel Tebliğinin ilgili maddesi gereğince çocuk için verilecek aile yardımı ödeneğinin size ödenmesi gerekmektedir.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber