İmsak
Güneş
Öğle
İkindi
Akşam
Yatsı

Danıştay, kazai rüşt kararını değiştirdi

Danıştay, karar düzeltme istemi sonrasında, kazai rüşt kararını kaldırdı ve 18 yaşın atamanın yapılacağı tarih itibariyle değil, tercih işlemlerinin son başvuru tarihi itibariyle aranması gerektiğine karar verdi.

Kaynak : Memurlar.Net - Özel
Haber Giriş : 04 Mart 2019 14:05, Son Güncelleme : 02 Mart 2019 13:43
Danıştay, kazai rüşt kararını değiştirdi

Sağlık bakanlığında yaşanan olayda, sağlık meslek lisesi mezunu bir aday, 2013/1 KPSS tercih işlemlerinde sağlık memuru olarak yerleşmiş, kazai rüşt kararını yerleşme sonrası atama öncesinde alarak Sağlık Bakanlığına vermiştir.

Bakanlık son başvuru tarihi itibariyle kazai rüşt kararı alınmadığı için atama işlemini reddetmiştir.

Açılan davada, Ankara 12. İdare Mahkemesi, kazai rüşt kararının atama sırasında temin edilmiş olmasından dolayı, idarenin atamayı yapmama işlemini iptal etmiştir.

Danıştay 12. Dairesi de bu kararı onamıştır. Danıştay 2018 yılında da benzer yönde karar vermişti. Tıklayınız.

Ancak, Sağlık Bakanlığı karar düzeltme isteyince, Danıştay 12. Dairesi bu kez önceki kararını kaldırarak, kazai rüşt kararının, tercih işlemlerinin son başvuru tarihi itibariyle alınması gerektiğini belirtmiş ve idarenin doğru karar verdiğine kanaat getirmiştir.

Danıştay'ın, karar düzeltme istemi sonrasında, eski kararını iptal etmesi dolaysıyla, 200'e yakın sağlık personeli, 6 yıl sonra görevini kaybetmekle karşı karşıya gelmiştir.

Dosya şimdi bir kez daha Ankara İdare mahkemesince görüşülecektir. Mahkemenin önceki kararında ısrarcı olması halinde dosya Danıştay İdari Dava Daireleri kurulunda görüşülecektir.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber