İmsak
Güneş
Öğle
İkindi
Akşam
Yatsı

Öğretmenlere, zorunlu olarak veli ev ziyareti görevi verilebilir mi?

Yönetmeliklerde; mesai saatleri dışında öğretmenlere yüklenen ev ziyaretlerine İlişkin herhangi bir hüküm mevcut değildir.

Kaynak : Memurlar.Net - Özel
Haber Giriş : 15 Mart 2019 00:05, Son Güncelleme : 07 Mart 2019 14:37
Öğretmenlere, zorunlu olarak veli ev ziyareti görevi verilebilir mi?

Eğitim kurumlarındaki eğitim ve öğretim hizmetleri; ilgili mevzuat hükümleri çerçevesinde okul-öğrenci-veli işbirliği üçgeninde yürütülmektedir. Bu üçlü olmaksızın nitelikli ve sağlıklı bir eğitim-öğretim hizmetinden söz etmek mümkün değildir. Öğretmenlerimizin; ülkemizin geleceğine ve bireyin kişisel hayatına daha iyi hazırlanması için ülke politikaları gereği yürütülen müfredat programları yanında velileriyle işbirliği İçinde bulunma, öğrencinin başarı durumu ile diğer davranışlarındaki olumlu ya da olumsuz yönleri görüşmek, değerlendirmek İçin veli toplantıları ya da görüşmeleri düzenlemek zorunluluğu vardır. Bu veli toplantıları ve görüşmeler ise velinin okula gelmesiyle yapılmaktadır.

Peki Öğretmenlere zorunlu olarak veli ev ziyareti görevi verilebilir mi?

Konuya cevaben Milli Eğitim Bakanlığına ait iki adet resmi yazı bulunmaktadır.

1- Milli Eğitim Bakanlığı Temel Eğitim Genel Müdürlüğünün 23.11.2018 tarih ve 22542465 sayılı yazılarında; "Öğretmenlerin ev ziyaretleri ile ilgili olarak 2002 yılında yayımlanan 2002/27 sayılı "Okul-Veli İşbirliği Genelgesi" 2017/20 nolu Bakanlık genelgesi ile yürürlükten kaldırılmış olup öğretmenlerin zorunlu olarak ev ziyareti ve aile eğitimi konularında görevlendirilmeleri mümkün bulunmamaktadır." açıklaması bulunmaktadır.

İşte o yazı;

2- Yine Milli Eğitim Bakanlığı Ortaöğretim Genel Müdürlüğünün 28.03.2017 tarih ve 4136334 sayılı yazılarında; "Öğretmenlerimiz bu anlayış ve bakış açısı kapsamında gerçekleştirecekleri veli ziyaretlerini görevleri gereği ve istemeleri halinde yapmaktadırlar. ...Yönetmeliklerde "mesai saatleri dışında öğretmenlere yüklenen ev ziyaretlerine İlişkin herhangi bir hüküm mevcut değildir.... Ayrıca, "mesai saatleri dışında ev ziyaretlerine ilişkin yer, zaman ve somut örnek belirtilmediği gibi öğretmenlerimizin isteği dışında ya da zorlama ile ev ziyaretini yaptığına ilişkin herhangi bir başvuru da bulunmamaktadır." açıklaması bulunmaktadır.

İşte o yazı;

Ahmet KANDEMİR

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber