Sayıştay, birinci sınıfa ayrılmada, şartları değiştirdi

Sayıştay Başkanlığının 7 Mart 2019 tarihli Resmi Gazetede yayımlanan ilke kararına göre, adaylık hariç denetçi yardımcılığında geçen süreler, birinci sınıfa ayrılmaya esas sürede dikkate alınacaktır.

Kaynak : Memurlar.Net - Özel
Haber Giriş : 07 Mart 2019 11:30, Son Güncelleme : 07 Mart 2019 11:32
Sayıştay, birinci sınıfa ayrılmada, şartları değiştirdi

Sayıştay Başkanlığının, birinci sınıfa ayrılmayı düzenleyen 5/8/2011 tarihli kararında değişiklik yapan kararı, 7 Mart 2019 tarihli Resmi Gazetede yayımlandı.

Yayımlanan karara göre, adaylık hariç denetçi yardımcılığında geçen süreler, birinci sınıfa ayrılmaya esas sürede dikkate alınacaktır.

Yapılan düzeltme işlemi herhangi bir mali hak doğurmayacaktır.

Aynı uygulama, Sayıştay denetçiliğine atanmış sayılan Mülga Başbakanlık Yüksek Denetleme Kurulu başdenetçi, denetçi ve denetçi yardımcıları için de geçerli olacaktır.

İŞTE YAYIMLANAN İLKE KARARI

05.08.2011 TARİHLİ VE 28016 SAYILI RESMİ GAZETE'DE YAYIMLANAN SAYIŞTAY GENEL KURULU İLKE KARARINDA DEĞİŞİKLİK YAPILMASI HAKKINDA SAYIŞTAY GENEL KURULU İLKE KARARI

Madde 1 05.08.201 i tarihli ve 28016 sayılı Resmi Gazetede yayımlanan Sayıştay Denetçilerinin Sınıflan ile Sayıştay Uzman Denetçileri ve Savcılarının Birinci Sınıfa Ayrılma Şart ve Yöntemlerinin Tespitine Dair 14.07.2011 tarihli ve 5317/2 sayılı Sayıştay Genel Kurulu İlke Kararı'nın 4'üncti maddesinin birinci fıkrasının (a) bendi aşağıdaki şekilde yeniden düzenlenmiştir.

"a) Denetçi: Kanun'un 2'nci maddesinin birinci fıkrasının (m) bendinde sayılanları,"

Madde 2 - Aynı İlke Kararı'nın 9'uncu maddesinin ikinci fıkrası aşağıdaki şekilde yeniden düzenlenmiştir.

"Birinci sınıfa ayrılmada dikkate alınacak sürenin başlangıcı, ilgilinin Kanun'un 17'nci maddesinin dokuzuncu fıkrası uyarınca Denetçi yardımcısı olarak atandığı tarihtir. Birinci sınıfa ayrılmak için gerekli sürenin tespitinde. Denetçi yardımcısı kadrosunda aday olarak geçirilen süreler dikkate alınmaz."

Eski hüküm: (2) Birinci sınıfa ayrılmada dikkate alınacak sürenin başlangıcı, ilgilinin Denetçi olarak atandığı tarihtir.

Madde 3 Aynı ilke Kararı'na ekli (1) SAYILI CETVEL'e başlık satırından sonra gelmek üzere aşağıdaki satır eklenmiştir.

Üçüncü sınıf ----9---- Denetçi Yardımcısı

Madde 4 -Aynı ilke Kararı'na aşağıdaki geçici madde eklenmiştir.
"Geçici Madde 1- Bu ilke Karan'nın 9'uncu maddesinin ikinci fıkrasındaki değişikliğin yürürlüğe girdiği tarih itibariyle birinci sınıf ve birinci sınıfa ayrılmış Sayıştay uzman denetçilerinin birinci sınıfa ayrıldıkları tarih, geçmişe yönelik mali hak doğurmamak şartıyla düzeltilir.
6085 sayılı Sayıştay Kanununun geçici 4'iincü maddesinin ikinci fıkrası hükmü uyarınca Sayıştay denetçiliğine atanmış sayılan Mülga Başbakanlık Yüksek Denetleme Kurulu başdenetçi, denetçi ve denetçi yardımcılarından Yüksek Denetleme Kurulu denetçi yardımcısı olarak göreve başlayanların birinci sınıfa ayrılmaları için gerekli sürenin tespitinde, denetçi yardımcısı olarak geçirdikleri sürenin bir yılı dikkate alınmaz. Bu fıkrada sözü edilenlerden birinci sınıfa ayrılmış olanların durumları, geçmişe yönelik mali hak doğurmamak şartıyla düzeltilir.
Bu maddenin yürürlüğe girdiği tarih itibariyle birinci sınıfa ayrılma incelemesine tabi tutulması gerekenlerin işlemleri, geçmişe yönelik mali hak doğurmamak şartıyla gerçekleştirilir."

Yürürlük
Madde 5 - (1) Bu ilke Kararı yayımı tarihinde yürürlüğe girer.

Yürütme
Madde 6 - (1) Bu İlke Kararı hükümlerini Sayıştay Başkanı yürütür.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber