Şube Müdürünün ödülendirilmemesi yargıdan ikinci kez döndü

Yargı; aynı üyelerden oluşan komisyonca yapılan değerlendirme üzerine işlem tesis edilmesinin Mahkeme kararının icabına uygun değildir.

Kaynak : Memurlar.Net - Özel
Haber Giriş : 11 Mart 2019 00:01, Son Güncelleme : 10 Mart 2019 20:01
Şube Müdürünün ödülendirilmemesi yargıdan ikinci kez döndü

Ordu'ya bağlı Altınordu İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü'nde Şube Müdürü olarak görev yapan davacının, 657 sayılı Kanunun 122. maddesi kapsamında Ordu'da görev yapan Milli Eğitim Bakanlığı personelinden ödüllendirilmesine uygun görülenlere ilişkin listede isminin yer almamasına ilişkin işlemin iptali talebiyle açmış olduğu davada dava konusu işlemin iptaline karar verilmiş faka Mahkeme kararının uygulanması kapsamında davacı hakkında yeniden değerlendirme yapılmış, ancak ödüllendirilmesinin uygun görülmemesi üzerine, ilgili işlemin iptali için tekrar dava açılmıştır.

Ordu İdare Mahkemesi'nin 2018/901 E., 2018/1561 K. sayılı 24.12.2018 tarihli kararında; "...dava konusu işlemin her ne kadar Mahkeme kararının uygulanması kapsamında tesis edildiği anlaşılmakta ise de Mahkememizin kararında yer alan gerekçeler doğrultusunda yeniden değerlendirme yapan komisyon üyeleri ile ilk değerlendirmeyi yapan komisyon üyelerinin aynı kişiler olduğu, ilk değerlendirmeyi yapan komisyonun hazırlamış olduğu listenin tarafsız, adil ve eşitlik ilkesine uygun olmadığı yönündeki Mahkememiz kararı gerekçesine rağmen aynı üyelerden oluşan komisyonca yapılan değerlendirme üzerine işlem tesis edilmesinin Mahkeme kararının icabına uygun olmadığı ve kararın şeklen uygulanması açık olduğundan, dava konusu işlemde hukuka uyarlık bulunmadığı sonucuna ulaşılmıştır." denilerek, dava konusu işlemin iptaline karar vermiştir.

İşte o karar;

Ahmet KANDEMİR

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber