Sözleşmeli Öğretmenlerin Yer Değiştirme İşlemleri

Sözleşmeli öğretmenlerin 2007 yılı iller arası sağlık ve eş durumuna bağlı yer değiştirme başvuruları 09-31/07/2007 tarihleri arasında, bir defaya mahsus olarak alınacak. MEB boş pozisyonu bulunup bulunmadığına bakılmaksızın bütün illeri başvurulara açtı. MEB'in Sözleşmeli öğretmenlerin 2007 yılı iller arası özür durumuna bağlı yer değiştirmelerine ilişkin açıklama için tıklayınız...

Kaynak : Memurlar.Net
Haber Giriş : 09 Temmuz 2007 16:30, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

SÖZLEŞMELİ ÖĞRETMENLERİN DİKKATİNE !

Sözleşmeli öğretmenlerin 2007 yılı iller arası özür durumuna (sağlık ve eş) bağlı yer değiştirmeleri:

1. Sözleşmeli öğretmenlerin 2007 yılı iller arası özür durumuna bağlı yer değiştirme başvuruları 09-31/07/2007 tarihleri arasında, bir kez alınacaktır.

2. Boş pozisyonu bulunup bulunmadığına bakılmaksızın bütün iller başvurulara açılmıştır.

3. Başvurularda; ?Boş pozisyonu bulunan eğitim kurumlarına görevlendirilmek istiyorum.? ve ?Boşalacak pozisyonu bulunan eğitim kurumlarına görevlendirilmek istiyorum.? şeklinde iki tercih bulunmaktadır. Sözleşmeli öğretmenlerimiz her iki seçeneği de tercih edebileceklerdir.

4. Tercihe açılan Ağrı, Ardahan, Aydın, Batman, Bilecik, Isparta, İzmir, Karaman, Kırklareli, Sinop ve Zonguldak illerinde boş pozisyon bulunmamaktadır.

5. Ülke genelinde; merkez ve taşra olmak üzere toplam 268 ilçede, 491 boş pozisyon bulunmaktadır.

6. Başvuru yapan sözleşmeli öğretmenler;
a) İldeki boş pozisyona,
b) Öncelikle ilin ders yükü fazla olan alan ihtiyacına,
c) Öğretmenin hizmet süresine,
d) Hizmet süresinin eşit olması hâlinde KPSSP10 puanına göre değerlendirilme yapılmak suretiyle görevlendirmeler gerçekleştirilecektir.

7. Boş pozisyon bulunmayan iller ile diğer illerde sözleşmeli öğretmenlerden boşalacak pozisyonlara; 31/08/2007 tarihinde alınmış başvurulara bağlı olarak özür istekleri değerlendirilecektir.

8. İlde boş pozisyon oluşmaması hâlinde sözleşmeli öğretmenlerin iller arası özür durumuna bağlı yer değiştirme işlemleri gerçekleştirilmeyecektir.

9. Sözleşmeli öğretmenlerin il içi özür durumuna bağlı yer değiştirme istekleri ilgili genelge hükümleri nedeniyle dikkate alınmayacaktır.

10. Sözleşmeli öğretmenlerin öğretmenlikte ve Devlet memurluğunda adaylığının kaldırılması söz konusu olmadığından; adaylığının kaldırılmış olması ya da adaylık sürecindeki eğitimleri almış olması gibi şartlar aranmayacaktır.

09 Temmuz 2007
Personel Genel Müdürlüğü

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber