Avustralya Başbakanı, Erdoğan'ın o sözlerinden rahatsız olmuş

Avustralya Başbakanı, Cumhurbaşkanı Erdoğan sözlerinden rahatsız oldu. Erdoğan, Yeni Zelanda saldırısında hem kendisine yönelik hem de Türklere yönelik tehdit mesajları sonrasında, Çanakkale zaferinin yıl dönümüzde "mesajını aldık" diyerek şunları söylemişti: "Bir teröristin ortaya çıkarak 50 Müslümanı öldürmesinin ne olduğunu anladık. Aldığımız nefesi bize çok gördüğünüzü anladık. Biz buradayız, biz Çanakkale'deyiz. 1000 yıldır buradayız, kıyamete kadar da burada olacağız. İstanbul'u Konstantinapol yapamayacaksınız. Dedeleriniz geldiler, burada olduğumuzu gördüler, kimi ayakta kimi tabutta geri döndüler."

Kaynak : Memurlar.Net
Haber Giriş : 20 Mart 2019 08:58, Son Güncelleme : 20 Mart 2019 09:10
Avustralya Başbakanı, Erdoğan'ın o sözlerinden rahatsız olmuş

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Yeni Zelanda saldırısında hem kendisine yönelik hem de Türklere yönelik tehdit mesajları sonrasında, Çanakkale zaferinin yıl dönümüzde "mesajını aldık" diyerek şunları söylemişti:

"Çanakkale'den 104 yıl sonra bir kez daha sesleniyor ve diyoruz ki, mesajınızı aldık. Hislerinizi de niyetinizi de anladık. Kininizin, nefretinizin canlı olduğunu anladık. Bir teröristin ortaya çıkarak 50 Müslümanı öldürmesinin ne olduğunu anladık. Aldığımız nefesi bize çok gördüğünüzü anladık. Biz buradayız, biz Çanakkale'deyiz. 1000 yıldır buradayız, kıyamete kadar da burada olacağız. İstanbul'u Konstantinapol yapamayacaksınız. Dedeleriniz geldiler, burada olduğumuzu gördüler, kimi ayakta kimi tabutta geri döndüler. Aynı niyetle gelecekseniz sizi de bekleriz. Sizleri de dedeleriniz gibi uğurlayacağımızdan hiç şüpheniz olmasın"

Ancak, tarihçi Murat Bardakçı'nın da belirttiği üzere, Yeni Zelanda saldırını yapan bir teröristin silahında ve mesajında yer alanların tek başına bir kişi tarafından hazırlanması mümkün değildir. Cumhurbaşkanı Erdoğan, hem İslam dünyasını hem şahsını hem de Türkleri hedef alan bu imgesel saldırıya cevap olarak, Çanakkale zaferinin yıldönümünde, Türkiye'yi hedef alan herkese, yine imgesel bir cevap vermektedir. Ancak, BBC Türkçe'de yer alan habere göre, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın bu sözlerinden Avustralya Başbakanı Scott Morrison, rahatsız oldu. Morrison, Türkiye'nin Canberra Büyükelçisi Korhan Karakoç'u çağırmıştır.

AFP'nin haberine göre, görüşmenin ardından bir açıklama yapan Morrison, "Türkiye Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın sözlerinin Avustralyalılar için çok rencide edici olduğunu ve böylesine hassas bir ortamda sarf edilmesinin pervasızlık olduğunu düşünüyorum. Herhangi bir adım atmadan Türk hükümetinin yanıtını bekleyeceğim ancak ilişkilere dair tüm seçeneklerin masada olduğunu söyleyebilirim" dedi. Morrison, Büyükelçi Karakoç ile yaptığı görüşmede kendisine sunulan gerekçeleri de kabul etmediğini belirtti.

Teröristin silahındaki 1913 Bolayır ayrıntısı Bardakçı: O teröristin bu kadar tarih bilgisini bilmesi imkansız

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber