(B)Tipi Entegre 112 çalışanlarının resmi kıyafet sorunu

Entegre Hastanelerin kendi bütçeleri olmadığından dolayı bazı illerde entegre 112 personelinin kadroları İl Ambulans Servisi Komuta Kontrol Merkezine geçirilerek yaşanan sorun çözülmektedir. Bazı illerde ise sorun devam etmektedir.

Kaynak : Memurlar.Net - Özel
Haber Giriş : 02 Nisan 2019 10:04, Son Güncelleme : 26 Mart 2019 11:57
(B)Tipi Entegre 112 çalışanlarının resmi kıyafet sorunu

SORU: Halk sağlığı başkanlığı emrinde entegre hastanede b tipi entegre 112 de çalışıyorum. Ortalama 2-3 yıldır 112 kıyafeti alamıyoruz sebebini sorduğumuzda bunu 112 kk başhekimliği değil kendi başkanlığınız almalıdır diye karşılık alıyoruz.

CEVAP: Bilindiği üzere memurlara yapılacak giyecek yardımı yönetmeliği dipnot: A 12.maddesinde "ambulans servisi başhekimliği idari ve destek birimleri ile başhekimliğe bağlı komuta kontrol merkezi ve istasyonlarda görevli personele özel görev kıyafeti olarak belirlenmiş bulunan giyim eşyalarının dışında giyecek yardımı yapılmaz." denilmektedir.

Acil Sağlık Hizmetleri Yönetmeliği 10.madde (b) bendinde B Tipi İstasyon tanımı yapılmış; "Birinci, ikinci ve üçüncü basamak resmi sağlık kurum ve kuruluşları ile entegre olarak kesintisiz ambulans ve acil servis hizmeti verilen, kadrosu ve özlük hakları bakımından bünyesinde bulunduğu kuruma, ambulans hizmeti bakımından merkeze bağlı olan istasyonlardır." denilmekte ve Sağlık Bakanlığı Acil Sağlık Hizmetleri Genel Müdürlüğü İl Ambulans Servisi Çalışma Yönergesi 4.madde (i) bendi ile bu koyuya açıklık getirilmiş olup, " (B ) tipi entegre acil istasyonlarda çalışan tüm personelin iaşe, ibate ve kıyafet yardımı gibi özlük hakları fiilen çalıştığı kurum tarafından karşılanacak, bu konularda il ambulans servisi başhekimliğinin standartları geçerli olacaktır." denilmektedir.

Bu durumda; Halk sağlığı başkanlığı emrinde B tipi entegre 112 de çalışmanızdan dolayı, ilgili yönetmelikte geçen, "kadrosu ve özlük hakları bakımından bünyesinde bulunduğu kuruma bağlıdır" ve "kıyafet yardımı gibi özlük hakları fiilen çalıştığı kurum tarafından karşılanacak" hükümleri gereğince 112 resmi kıyafetinizi İl Ambulans Servisi Komuta Kontrol Merkezinden değil bağlı olduğunuz kurum tarafından temin edilmesi gerektiği düşünülmektedir. Ayrıca, Entegre Hastanelerin kendi bütçeleri olmadığından dolayı bazı illerde böyle sorunların devam ettiği, bazılarında ise entegre 112 personellerinin kadrolarının İl Ambulans Servisi Komuta Kontrol Merkezine geçirilerek bu sorunun önüne geçildiği ve Sağlık Bakanlığı tarafından bu konu üzerinde çalışma yapıldığı gelen bilgiler arasındadır.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber