İmsak
Güneş
Öğle
İkindi
Akşam
Yatsı

Teyze, dayı, hala ve amcanın vefatı halinde izin verilir mi?

657 sayılı Kanununda değişiklik yapılarak, teyze, dayı, hala ve amcanın vefatı halinde mazeret izni verilmesi için düzenleme yapılmalıdır

Kaynak : Memurlar.Net - Özel
Haber Giriş : 04 Nisan 2019 00:02, Son Güncelleme : 04 Nisan 2019 00:21
Teyze, dayı, hala ve amcanın vefatı halinde izin verilir mi?

2011 yılında, 657 sayılı Kanununda değişiklik yapılarak, mazeret izin süreleri artırıldı.

İlgili düzenleme şu şekildedir:

"B) Memura, eşinin doğum yapması halinde, isteği üzerine on gün babalık izni; kendisinin veya çocuğunun evlenmesi ya da eşinin, çocuğunun, kendisinin veya eşinin ana, baba ve kardeşinin ölümü hallerinde isteği üzerine yedi gün izin verilir."

2011 yılındaki bu düzenlemeyle, memura; eşinin, çocuğunun, kardeşinin, kendisinin veya eşinin ana ve babasının ölümü hallerinde isteği üzerine 5 gün verilmekte olan izin süresi 7 güne çıkarılmıştı.

Bu oldukça önemli ve iyileştirici bir düzenleme idi.

Ancak yapılan bu düzenleme yeterli değildir. Zira toplumsal geleneklerimizde amca, hala, teyze ve dayı da oldukça önemli yer tutmaktadır. Zira toplumsal geleneklerimizde; amca baba yarısı, teyze anne yarısı sayılmaktadır.

İşte bu bağlamda, 657 sayılı Kanunun 104. maddesinde değişiklik yapılarak, amca, hala, teyze ve dayı'nın vefatı halinde en azından iki günlük de olsa bir izin verilmesi, bu konudaki takdir hakkının amirin inisiyatifine bırakılmaması uygun olacaktır.

Böylece şehir içindeki veya dışındaki cenaze törenine katılmak çok daha rahat olabilecektir. Memurlar da bu sayede, sahte hastalık raporları alma yoluna başvurmak zorunda kalmayacaktır.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber