Bazı il milli eğitim müdürlükleri güvenlik soruşturmasında Bakanlığı boş yere meşgul ediyor

İl Milli Eğitim Müdürlükleri, Bakanlığın olumlu sonuçlandırdığı güvenlik soruşturmalarını, geçen yılki uygulama devam ediyor sanarak, tekrardan Bakanlığa soruyor.

Kaynak : Memurlar.Net - Özel
Haber Giriş : 27 Mart 2019 21:46, Son Güncelleme : 27 Mart 2019 21:49
Bazı il milli eğitim müdürlükleri güvenlik soruşturmasında Bakanlığı boş yere meşgul ediyor

İl Milli Eğitim Müdürlükleri, Bakanlığın olumlu sonuçlandırdığı güvenlik soruşturmalarını tekrar Bakanlığa soruyor.

2018 yılında yapılan sözleşmeli öğretmen mülakatlarında, ailesinden dolayı, bir çok aday düşük puan almış ve elenmişti.

2019 yılında ise, Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk'un talimatı doğrultusunda, sadece adayın kendisiyle ilgili olarak güvenlik soruşturmasında bir sorun varsa adaya mülakatta düşük not verilmiş, eğer adayın kendisiyle ilgili bir güvenlik olumsuzluğu yoksa adaya KPSS puanlarının aynısı verilmişti.

Ancak, daha önce memurlar.net'te de belirtildiği üzere, mülakat öncesindeki güvenlik soruşturmaları gayri resmi olarak yapılmaktadır. Resmi güvenlik soruşturmaları ise atamalar yapıldıktan sonra il milli eğitim müdürlüklerince yapılmaktadır.

Memurlar.net'e ulaşan bilgilere göre, bazı il milli eğitim müdürlükleri, yaptırdıkları güvenlik soruşturmasında, eğer aile üyelerine dair kayıtlar çıkmış ise tereddütte kalmakta ve durumu Bakanlığa sormaktadır.

Bazı il milli eğitim müdürlüklerinin yapmış olduğu bu uygulama hem Bakanlığın iş yükünü artırmakta hem de adayların işe başlamasını geciktirmektedir.

Milli Eğitim Bakanlığı, geçen yıldan farklı olarak bu yıl, sadece adayın kendisiyle ilgili olumsuz bir güvenlik soruşturması kaydını önemsemektedir. Bu nedenle, aileden dolayı olumsuz güvenlik soruşturması kayıtları için ayrıca Bakanlığa görüş sorulmamalıdır.

İŞTE BİR ADAYIN VERDİĞİ BİLGİLER

İyi günler. Öğretmenlik atamalarında mülakatta ailemde ihraç var diye elenmiştim, son mülakattan geçtim ve 8 şubatta atamam yapıldı.

Fakat bazı il MEM'ler kendimizde herhangi bir sorun olmamasına rağmen ailede ihraç var diye güvenlik soruşturması evrakını bakanlığa yollama yoluna gidiyor.

Bakanlığın bakış açısı ve diğer başka illerde aynı durumda olup göreve başlayan öğretmenler varken diğer MEM'lerin bu şekilde yol izlemesi bu durumda olan bizleri endişeye düşürüyor.

Bize yardımcı olur musunuz

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber