Radikal Gazetesi, 'Reformu' Sürgün Olarak Algıladı

22 Mayıs'ta yayımladığımız haberde, Başbakanlığın tarihi bir reform çalışması yürüttüğünü ve bu kapsamda kamu kurumlarınca müracaat veya atama sırasında istenen sağlık kurulu raporu belgesinin artık istenmeyeceğini belirtmiştik. Adayların bu konudaki beyanı yeterli görülecektir. Başbakanlığın konuya ilişkin talimatı tüm kurumlara gönderilmiş olup, her kurum kendi yönetmeliğini bu çerçevede değiştirecektir. Ancak, Radikal gazetesi bu düzenlemeyi anlamsız bir şekilde "sürgün" ile ilişkilendirdi. Devamı için başlığa tıklayınız.

Kaynak : Memurlar.Net
Haber Giriş : 13 Temmuz 2007 09:05, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

İlk değişikliği 22 Mayıs 2007 tarihinde Devlet Personel Başkanlığı yaptı.

İkinci önemli değişiklik ise Maliye Bakanlığınca yapıldı. Bakanlık, çok sayıda kariyer yönetmeliğinde 12 Temmuz itibariyle değişiklik yaptı. Yapılan tüm değişiklikler işe girişlerde beyanın esas alınmasına yöneliktir. Bu değişiklikler çok önemli birer reform olmalarına rağmen, Radikal gazetesi bugünkü haberinde, değişiklikleri sürgün ile ilişkilendirdi. Gazete haberinde yer alan detaylarda "Halen, memuriyete girişte bu yönde heyet raporu alınıyor. Ancak, beyan ile yeni görevlendirmelerde itiraz etmenin önü kesiliyor. Söz konusu yeni çalışma esaslarına ilişkin bu düzenlemelerin, idarenin 'sürgün' amaçlı tayinlerine de kılıf oluşturabileceğine dikkat çekiliyor." gibi hiç bir anlamı olmayan ifadelerine yer verildi.

Adaylara büyük kolaylık getirecek olan bu önemli düzenlemenin bu şekilde yansıtılması uygun olmamıştır. Radikal gazetesinin konuya ilişkin haberini görmek için tıklayınız.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber