Korkut Ata Üniversitesi, Bilgi ve Belge Yönetimi Bölümüne Tarihçi almakta ısrar ediyor

Osmaniye Korkut Ata Üniversitesi Bilgi ve Belge Yönetimi Bölümüne Tarih doktoralı almakta inat ediyor !

Kaynak : Memurlar.Net - Özel
Haber Giriş : 05 Nisan 2019 00:04, Son Güncelleme : 04 Nisan 2019 12:06
Korkut Ata Üniversitesi, Bilgi ve Belge Yönetimi Bölümüne Tarihçi almakta ısrar ediyor

Hatırlayacağınız üzere, 14 Mart 2019 tarihli haberimizde; Osmaniye Korkut Ata Üniversitesi tarafından Bilgi ve Belge Yönetimi Bölümüne 3 (üç) adet Doktor Öğretim Üyesi kadrosuna Tarih alanında doktora yapmış adayların başvurmalarına imkan veren öğretim üyesi ilanının ihtiyaç ve hizmet gerekleri çerçevesinde somut bilgi ve belgelere dayanmadığından Gaziantep 1. İdare Mahkemesi tarafından İPTAL edildiğini gündeme taşımıştık.

Ancak, aradan geçen kısa süre içerisinde aynı üniversite Bilgi ve Belge Yönetimi bölümünde istihdam etmek üzere 30 Mart 2019 tarihli Resmi Gazete'de ilan ettiği Doktor Öğretim Üyesi kadrosunda "Bilgi ve Belge Yönetimi veya Türkiye Cumhuriyeti Tarihi alanında doktora yapmış olmak. İngiliz ve Osmanlı arşivleri ile ilgili çalışma yapmış olmak." şartını aramıştır.

Osmaniye Korkut Ata Üniversitesi bu sefer mahkeme kararından olsa gerek en azından Bilgi ve Belge Yönetimi alanında doktora yapanların başvurularına imkan vermiştir. Ancak, halen bu kadroda "Türkiye Cumhuriyeti Tarihi" alanında doktora şartının -ısrarla- aranmasının sebebi nedir ?

Öte yandan, Yükseköğretim Kurulu tarafından geçtiğimiz aylarda Tıp, Mühendislik, Diş, Eczacılık ve Sağlık alanında eğitim veren lisans düzeyindeki programların asgari ölçütleri belirlendi ve bu bölümlerde çalıştırılacak öğretim üyelerinin alanları da tespit edilerek güvence altına alındı.

Bu açıdan değerlendirdiğimizde, yakın bir tarihte sosyal bilimlerde eğitim veren alanlar için de asgari program ölçütleri Yükseköğretim Kurulu tarafından belirlenmezse; bazı üniversiteler bölümlere alan dışı öğretim üyesi alımı yapmaya bu örnekte olduğu gibi ısrarla devam edecektir !

Bizden söylemesi...

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber