İmsak
Güneş
Öğle
İkindi
Akşam
Yatsı

MEB bürokrasisi 16,5 yıldır başlatamadığı lisans tamamlamayı bu sefer yapacak mı?

MEB bir sendika verdiği cevabi yazıda "Bakanlık kadrolarında görev yapan öğretmenler ve öğretmenler dışındaki personellerden iki veya üç yıllık yükseköğretim mezunu olanlara, eğitimlerini dört yıla tamamlayacak ve lisans mezunu olmalarını sağlayacak lisans tamamlama eğitimleri önümüzdeki günlerde başlatılacaktır." dedi.

Kaynak : Memurlar.Net - Özel
Haber Giriş : 07 Nisan 2019 11:00, Son Güncelleme : 05 Nisan 2019 09:21
MEB bürokrasisi 16,5 yıldır başlatamadığı lisans tamamlamayı bu sefer yapacak mı?

"MEB bürokrasisi 16,5 yıldır Lisans tamamlamayı başlatamadı" haberimizde;

"MEB bürokrasisi 16,5 yıldır Lisans tamamlamayı başlatamadı gözler yeni bakanda

Milli Eğitim Bakanlığının 2002 yılında duyurduğu lisans tamamlama çalışmaları 16,5 yıldır başlatılamamıştır. Öğretmenlerin öğrenim durumlarındaki farklılıkların ortadan kaldırılması, her tür kademedeki eğitim-öğretim kalitesinin artırılması ve öğretmenlerin niteliklerinin/yeterliklerinin artırılması amacıyla lisans tamamlama programlarının düzenlenmesi gerektiğinden Milli Eğitim Bakanlığına bağlı eğitim kurumlarında görev yapan öğretmenlerden lisans eğitimi almamış olanlara yönelik 2+2 ve 3+1 lisans tamamlama eğitim programları bir an önce başlatılmalıdır." açıklamasında buluştuk.

Bir sendika tarafından bu durum hakkında bakanlığa yapılan başvuruya Milli Eğitim Bakanlığının cevaben gönderdiği yazıda özetle; 2023 Vizyon Belgesi'nin çalışma takvimine bağlı olarak Yükseköğretim Kurumu ve üniversitelerle işbirliği yaparak lisans tamamlama programlarının düzenlenmesinin planladığı ifade edilmiştir.

Bu durumda, bakanlık kadrolarında görev yapan öğretmenler ve öğretmenler dışındaki personellerden iki veya üç yıllık yükseköğretim mezunu olanlara, eğitimlerini dört yıla tamamlayacak ve lisans mezunu olmalarını sağlayacak lisans tamamlama eğitimleri önümüzdeki günlerde başlatılacaktır.

İşte MEB'in açıklaması;

Ahmet KANDEMİR

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber