Sağlık personeli, 2. defa öğrenim durumundan tayin isteyebilir mi?

Sağlık Personeli Unvan Değişikliği Sonrasında, 2.Defa Öğrenim Durumundan Tayin İsteyebilir mi?

Kaynak : Memurlar.Net - Özel
Haber Giriş : 16 Nisan 2019 15:10, Son Güncelleme : 16 Nisan 2019 10:25
Sağlık personeli, 2. defa öğrenim durumundan tayin isteyebilir mi?

Bilindiği üzere Sağlık Bakanlığı Atama Ve Yer Değiştirme Yönetmeliği'nin 16.maddesi (g) bendinde; "Sağlık ile ilgili bir alanda en az dört yıllık örgün öğrenim gördüğünü belgelendirmesi halinde, öğrenim süresi ile sınırlı olmak kaydıyla, öğrenim gördüğü yere, bir defaya mahsus olmak üzere atanabilir." denilmektedir.

Yine Sağlık Bakanlığı Unvan Değişikliği Sınav Duyurusunun Atama Esasları Ve Şartları bölümünde " Unvan Değişikliği sınavı sonucunda atananlar mazeret halleri hariç, atandıkları yerlerde en az iki yıl süre ile fiilen görev yapmadıkça tayin talebinde bulunamayacaktır." denilmektedir.

Bu durumda, Öğrenim durumu mazereti nedeniyle tayin Olan Sağlık Personeli, Unvan değişikliği sonrası başka ile atanırsa, 2.defa öğrenim durumundan tayin isteyemeyecek ve bu durumda öğrenimi yarıda kalmış olacaktır. 2017 yılında yapılan Unvan Değişikliği sınavı sonrası birçok kişinin öğrenimi yarıda kalmış, mağduriyet oluşturmuştur. Yeni yapılacak olan Unvan değişikliği sınavlarında, ilgili yönetmelikte değişiklik yapılmazsa, birçok Sağlık Personeli ya eğitiminden ya da yeni unvanından vazgeçmek zorunda bırakılacağı ve buna bağlı olarak da Unvan Değişikliği sınavına katılımın azalacağı düşünülmektedir.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber