İmsak
Güneş
Öğle
İkindi
Akşam
Yatsı

Sınıf öğretmenleri, Destekleme ve yetiştirme kurslarında görevlendirilebilir mi?

Sınıf öğretmenleri ile diğer alan öğretmenlerinin, öğretmen ihtiyacı olması halinde destekleme ve yetiştirme kurslarında, alanları dışındaki dersleri okutup okutamayacakları hususunda MEB görüş yazısı yayımladı.

Kaynak : Memurlar.Net - Özel
Haber Giriş : 15 Nisan 2019 18:00, Son Güncelleme : 15 Nisan 2019 18:05
Sınıf öğretmenleri, Destekleme ve yetiştirme kurslarında görevlendirilebilir mi?

Üniversitelerin hangi bölüm mezunlarının öğretmen olabileceği ve öğretmenlerin aylık karşılığı okutabileceği dersler Talim ve Terbiye Kurulunun 9 Sayılı Kurul Kararıyla belirlenmiştir.

Milli Eğitim Bakanlığı, Diyarbakır Valiliğine verdiği cevapta, net cevap verememiştir. Sadece 9 nolu Talim ve Terbiye Kurulu Kararının uygulanması gerektiğini belirtmiştir.

MEB Hayat Boyu Eğitim Genel Müdürlüğünün aşağıda yer alan görüşüne göre, 9 nolu TTKB kararı ekinde, her bir branş için gösterilen öğretmenlerin, sadece "Okutacakları Dersler" sütununda gösterilen dersleri okutmaları gerekmektedir.

Talim ve Terbiye Kurulunun 20.02.2014 Tarih ve 9 Sayılı Kurul Kararı ile yürürlüğe giren Milli Eğitim Bakanlığı'na Bağlı Eğitim Kurumlarına Öğretmen Olarak Atanacakların Atamalarına Esas Olan Alanlar İle Mezun Oldukları Yükseköğretim Programları ve Aylık Karşılığı Okutacakları Derslere İlişkin Esaslar için tıklayınız.

İşte o görüş yazısı;

Ahmet KANDEMİR

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber