İmsak
Güneş
Öğle
İkindi
Akşam
Yatsı

Başpolis kadroları iptal edilip, komiser kadrosu ihdas edildi

Emniyet, kıdemli başpolis memuru ve başpolis memuru unvanlarının önemli bir kısmını iptal ederken, polis memuru, komiser yardımcısı ve komiser unvanı ihdas etti

Kaynak : Memurlar.Net - Özel
Haber Giriş : 14 Nisan 2019 17:09, Son Güncelleme : 14 Nisan 2019 17:11
Başpolis kadroları iptal edilip, komiser kadrosu ihdas edildi

13 Nisan 2019 tarihli Resmi Gazetede yayımlanan dolu boş kadro değişikliği cetvellerinde, Emniyet Genel Müdürlüğü teşkilatı kadrolarında da düzenleme yapıldı.

Yapılan düzenlemeye göre şu kadrolar iptal edildi:

- 3.119 Kıdemli Başpolis Memuru
- 3.337 Başpolis Memuru

İhdas edilen kadrolar ise şu şekildedir:

- 1000 adet Komiser
- 1900 adet Komiser Yardımcısı
- 3.226 adet Polis Memuru kadrosu

DEĞERLENDİRME:

Kadro cetvellerinde yapılan değişiklikler, kurumların orta vadeli ihtiyaçlarına yöneliktir. Orta vade ise genel olarak 1 ila 3 yıl arasını kapsamaktadır.

İhdas edilen kadroların dereceleri 3 ila 9 arasındadır. Lisans mezunları memuriyete 9. dereceden başlamaktadır. 657 sayılı Kanunun 36- A-8 fıkrası hükmü gereğince, lisans mezunu emniyet personeli, bir derece üstten, yani 8. dereceden mesleğe başlayabilmektedir. Yine 657 sayılı Kanunu 45. maddesi gereğince, 3 üst dereceye atama yapılması mümkündür. Yani, ilk defa emniyet teşkilatına alacak bir aday, 8. derece var ise bu dereceye, YOKSA 7, 6 ve 5. dereceye atanabilmektedir.

Bu bağlamda, bu değişikliğin ne kadarının ilk defa personel alımına ne kadarının ise çalışmakta olan emniyet personelinin derece ilerlemesine bağlı olduğunu şu aşamada bilmek mümkün değildir.

Ancak açık olan şudur ki, Emniyet Genel Müdürlüğü başpolis kadrolarının önemli bir kısmını iptal etmiştir.

İşte 13 Nisan 2019 tarihli Resmi Gazetede yayımlanan kadro cetveli:

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber