Mülga Aile Bakanlığı çalışanları GYS için 15 aydır açıklama bekliyor

2018 yılında eski adıyla Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığında yapılan görevde yükselme işlemlerinde, yazılı sınav yapılmasına rağmen, sözlü sınavlar yapılmadı ve süreç yarım kaldı. Yeni kurulan Bakanlık ise tüm çağrılara rağmen ne sınavı iptal ettim diyor ne de süreci devam ettireceğim...

Kaynak : Memurlar.Net - Özel
Haber Giriş : 23 Nisan 2019 00:04, Son Güncelleme : 26 Nisan 2019 17:48
Mülga Aile Bakanlığı çalışanları GYS için 15 aydır açıklama bekliyor

Birleşmede önce mülga Aile Bakanlığı, görevde yükselme ve unvan değişikliği yazılı sınavını 13 Ocak 2018'de gerçekleştirmişti.

Ancak sınavın üzerinden bir yıl geçmiş olmasına rağmen sözlü sınav tarihleri ilan edilmemişti.

7 Ağustos 2018 tarihinde, memurlar.net'te yayımlanan haberde, bu soruna değinilmiş ve Bakanlıkların birleşmesinden kaynaklı olarak sürecin aksamaması gerektiğine dikkat çekilmişti. Tıklayınız.

Ancak, Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı hiçbir açıklama yapma gereği duymadı.

Yazılı sınavların üzerinden bugün itibariyle 15 ay geçmiş oldu.

703 sayılı KHK'nın geçici 1. maddesinin 18. fıkrası şu şekildedir:

"(18) Bu maddenin yürürlüğe girdiği tarihte teşkilatlarına ilişkin kanun veya kanun hükmünde kararnameleri yürürlükten kaldırılan bakanlık veya diğer kamu kurum ve kuruluşlarının personele ilişkin tekemmül etmemiş her türlü sınavları, ilgili bakanlık veya diğer kamu kurum ve kuruluşunun birimlerinin ve/veya görevlerinin ilgili Cumhurbaşkanlığı kararnamesi hükümlerine göre bünyesinde düzenlendiği bakanlık veya diğer kamu kurum ve kuruluşu tarafından sınav işlemlerinin başlatıldığı tarih itibarıyla yürürlükte bulunan mevzuat hükümlerine göre bakanlık veya diğer kamu kurum ve kuruluşu ya da yeni birimin görev alanı dikkate alınarak tamamlanır. Sınav işlemleri tekemmül etmiş olmakla birlikte ilgili kişinin atama işlemlerinin bu maddenin yürürlüğe girdiği tarih itibarıyla devam etmekte olduğu hallerde de belirtilen hüküm uygulanır."

Bu maddeye göre, sınav işlemlerinin eski mevzuat hükümlerine göre yürütülmesi gerekmektedir.

Bakanlık çalışanları Fatma Betül Kaya'dan sonra Zehra Zümrüt Selçuk'un da kendilerini yüzüstü bırakmamasını talep etmektedir.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber