DYK ek hizmet puanlarını Mebbis e-personel modülüne kim girer?

Destekleme ve yetiştirme kurslarında fiilen görev alan kadrolu öğretmenlerin ek hizmet puanlarının Mebbis e-personel modülüne il/ilçe milli eğitim müdürlüklerindeki insan kaynakları şubesi özlük birimlerince sisteme işlenecektir.

Kaynak : Memurlar.Net - Özel
Haber Giriş : 24 Nisan 2019 12:15, Son Güncelleme : 23 Nisan 2019 23:25
DYK ek hizmet puanlarını Mebbis e-personel modülüne kim girer?

Milli Eğitim Bakanlığı Öğretmenlerinin Atama ve Yer Değiştirme Yönetmeliğinin "Hizmet puanları" başlıklı 40 maddesindeki; "(1) Bir yıllık çalışmaları karşılığında olmak üzere, aday öğretmenlerden/öğretmenlerden: (5) Milli Eğitim Bakanlığı Örgün ve Yaygın Eğitimi Destekleme ve Yetiştirme Kursları Yönergesi kapsamında görev alan yönetici ve öğretmenlerin hizmet puanlarına, bu kapsamda görev yaptıkları her ay için 0,5 puan eklenir." hükümlerine göre ek puan verilmektedir.

Bu bağlamda; Hizmet puanları; il içi-il dışı-özür grubu yer değiştirme/ alan değiştirme ve hangi öğretmenin norm kadro fazlası olup olmadığın tespitinde kullanıldığı için özellikle yer değiştirme dönemleri ve norm kadro fazlası öğretmenlerin tespit edilmesi öncesinde DYK'dan elde edilen ek puanların hizmet puanlarına eklenmesi gerekiyor.

Bu konuda "DYK puanları zamanında girilmeyen öğretmenlerden norm fazlası olanlar ne olacak?" başlıklı haberimizde yayınlamıştık.

DYK puanlarını Mebbis e-personel modülüne kimlerin gireceğine dair MEB görüş yazısında; "Destekleme ve yetiştirme kurslarında fiilen görev alan kadrolu öğretmenlerin ek hizmet puanlarının Mebbis e-personel modülüne il/ilçe milli eğitim müdürlüklerindeki insan kaynakları şubesi özlük birimlerince sisteme işlenecektir." açıklaması bulunmaktadır.

İşte o görüş yazısı;

Ahmet KANDEMİR

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber