DTM Uzman Yard.lığı Yönetmeliğinde değişiklik yapıldı

Haber Giriş : 17 Temmuz 2004 00:00, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Dış Ticaret Müsteşarlığı Uzman Yardımcılığı Yarışma ve Uzmanlık Yeterlik Sınavı Yönetmeliğinde Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik

MADDE 1 ? 16/6/1995 tarihli ve 22315 sayılı Resmî Gazete'de yayımlanan Dış Ticaret Müsteşarlığı Uzman Yardımcılığı Yarışma ve Uzmanlık Yeterlik Sınavı Yönetmeliğinin değişik 2 nci maddesi aşağıdaki şekilde değiştirilmiştir.

"Madde 2 ? Bu Yönetmelik, 9/12/1994 tarihli ve 4059 sayılı Hazine Müsteşarlığı ile Dış Ticaret Müsteşarlığı Teşkilat ve Görevleri Hakkında Kanunun 7 nci maddesinin ( c ) bendi ile 18/3/2002 tarihli ve 2002/3975 sayılı Bakanlar Kurulu Kararı ile yürürlüğe konulan Kamu Görevlerine İlk Defa Atanacaklar İçin Yapılacak Sınavlar Hakkında Genel Yönetmelik hükümlerine dayanılarak hazırlanmıştır."

MADDE 2 ? Aynı Yönetmeliğin değişik 3 üncü maddesinde geçen "Eleme Sınavı" tanımı, aşağıdaki şekilde değiştirilmiştir.

"Eleme Sınavı: 18/3/2002 tarihli ve 2002/3975 sayılı Bakanlar Kurulu Kararı ile yürürlüğe konulan Kamu Görevlerine İlk Defa Atanacaklar İçin Yapılacak Sınavlar Hakkında Genel Yönetmeliğin 5 inci maddesinde tanımlanan Kamu Personeli Seçme Sınavını (KPSS)".

MADDE 3 ? Aynı Yönetmeliğin 6 ncı maddesi aşağıdaki şekilde değiştirilmiştir.

"Madde 6 ? Yarışma sınavı, sınavın başlama tarihinden en az 30 gün önce Resmî Gazete'de ve Türkiye genelinde tirajı en yüksek ilk beş gazetenin en az birinde ilan verilmek sureti ile duyurulur.

Yarışma sınavı duyurusunda, yürürlükteki mevzuata uygun olarak açıktan atama izni alınmış kadroların sayı, sınıf, dereceleri ile sınava girme koşulları, KPSS taban puanı, Yarışma Sınavının yeri, zamanı, içeriği ve değerlendirme yöntemi belirtilir."

MADDE 4 ? Aynı Yönetmeliğin değişik 8 inci maddesi aşağıdaki şekilde değiştirilmiştir.

"Madde 8 ? Yarışma Sınavı Kurulu; Müsteşar veya Müsteşarın görevlendireceği Müsteşar Yardımcısının başkanlığında, yedi asil ve yedi yedek üyeden oluşur. Personel Dairesi Başkanı Kurulun tabii üyesi olup, diğer üyeler Müsteşar tarafından Müsteşar Yardımcıları, Birim Amirleri ve Müsteşarlık Müşavirleri arasından seçilir. Gerek duyulması halinde Üniversitelerden uzmanlaşmış öğretim üyeleri de Sınav Kuruluna seçilebilir.

Yarışma Sınavı Kurulunun sekreterya hizmetleri Personel Dairesi Başkanlığınca yürütülür."

MADDE 5 ? Aynı Yönetmeliğin değişik 9 uncu maddesinin birinci fıkrası aşağıdaki şekilde değiştirilmiştir.

"Yarışma sınavına, KPSS sonuçlarına göre belirlenen adaylardan, alınacak personel sayısının 20 katından fazla olmamak kaydı ile Müsteşarlık tarafından belirlenecek sayıda aday çağırılır. Yarışma sınavı, yazılı ve sözlü olarak yapılabileceği gibi, sadece sözlü olarak da yapılabilir. Yazılı sınav, Müsteşarlıkça yapılabileceği gibi, sınavın tamamı veya bir bölümü Müsteşarlıkça belirlenen bir yüksek öğretim kurumuna veya Öğrenci Seçme ve Yerleştirme Merkezi Başkanlığına yaptırılabilir. Sözlü sınav Müsteşarlık tarafından yapılır."

MADDE 6 ? Aynı Yönetmeliğin 16 ncı maddesi aşağıdaki şekilde değiştirilmiştir.

"Madde 16 ? Uzmanlık Yeterlik Sınavı Kurulu; Müsteşar veya Müsteşarın görevlendireceği Müsteşar Yardımcısının başkanlığında, yedi asil ve yedi yedek üyeden oluşur. Personel Dairesi Başkanı Kurulun tabii üyesi olup, diğer üyeler Müsteşar tarafından Müsteşar Yardımcıları, Birim Amirleri ve Müsteşarlık Müşavirleri arasından seçilir.

Kurulun sekreterya hizmetleri Personel Dairesi Başkanlığı tarafından yürütülür."

MADDE 7 ? Aynı Yönetmeliğin 27 nci maddesi aşağıdaki şekilde değiştirilmiştir.

"Madde 27 ? Bu Yönetmelikte hüküm bulunmayan hallerde 657 sayılı Devlet Memurları Kanunu ile 9/12/1994 tarihli ve 4059 sayılı Hazine Müsteşarlığı ile Dış Ticaret Müsteşarlığı Teşkilat ve Görevleri Hakkında Kanun ve 18/3/2002 tarihli ve 2002/3975 sayılı Bakanlar Kurulu Kararı ile yürürlüğe konulan Kamu Görevlerine İlk Defa Atanacaklar İçin Yapılacak Sınavlar Hakkında Genel Yönetmelik hükümleri uygulanır."

Yürürlük
MADDE 8 ? Bu Yönetmelik yayımı tarihinde yürürlüğe girer.

Yürütme
MADDE 9 ? Bu Yönetmelik hükümlerini Dış Ticaret Müsteşarlığının bağlı olduğu Bakan yürütür.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber