Nihayet İlk Adım Atıldı... Sevk Kağıdı Kalkıyor

2004 yılından bu yana, memurun eşi ve bakmakla yükümlü olduğu ana, baba ve aile yardımı ödeneğine müstehak çocuklarının hastalanması halinde, sevk kağıdına gerek olmaksızın hastaneye başvurabilmesi gerektiğini belirtiyorduk. Zira hasta sevk kağıdı uygulamasının pratikte kamuya sağladığı hiç bir yarar bulunmaktadır. Bu konudaki 8. yazımızı ise 18 Haziran 2007 tarihinde "Memurun Sevk Kağıdı Sorunu Gene Çözümsüz (8)" başlığı ile yayımladık. Bugün çok önemli bir düzenleme yapıldı. Devamı için başlığa tıklayınız.

Kaynak : Memurlar.Net
Haber Giriş : 20 Temmuz 2007 08:20, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Devlet Memurlarının Tedavi Yardımı ve Cenaze Giderleri Yönetmeliğinin 13 üncü maddesinin son fıkrası şu şekilde idi: "Bu şahısların yurt içinde muayene ve tedavileri için yollama işlemi, örneği ekli hasta yollama kağıdı ile yapılır. (Örnek 1)."

"Memurun eşi ve bakmakla yükümlü olduğu ana, baba ve aile yardımı ödeneğine müstehak çocuklarının hastalanması hali" başlıklı 13. maddenin bu fıkrası bugünkü Resmi Gazetede yayımlanan Bakanlar Kurulu Kararı ile şu şekle dönüştürülmüştür. ?Bu şahıslar, yurt içindeki sağlık kurum ve kuruluşlarına, hasta yollama kâğıdı olmaksızın müracaat edebilirler.Bu konuya dair esas ve usuller Sağlık Bakanlığının görüşü alınarak Maliye Bakanlığınca, tedavi yardımına ilişkin uygulama tebliğleri ile belirlenir.?

Bu düzenlemeye göre konuya ilişkin esas ve usuller tedavi yardımı tebliğinde belirlenecektir.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber