Valilikten Prof. Savaş'a yanıt: Biz size döneceğiz

Adana Valiliği'nden kanser hastası Prof. Haluk Savaş'a yeni yanıt: Biz size döneceğiz

Haber Giriş : 14 Mayıs 2019 21:02, Son Güncelleme : 14 Mayıs 2019 22:13
Valilikten Prof. Savaş'a yanıt: Biz size döneceğiz

Twitter'da Türkiye gündemine oturmasının ve binlerce destek mesajının ardından, Adana Valiliği dün gece saat 11 sıralarında Savaş'ı arayarak valiliğe çağırdı.

BBC Türkçe'ye konuşan Prof. Dr. Haluk Savaş, medyadaki desteğin ardından Valilik yetkililerinin kendisiyle iletişime geçtiğini ve ek evraklar istediklerini söylüyor:

"Gündüz konuştuğum memur bey beni aradı, nüfus müdürü de yanındaydı. 'Belki olumlu gelişmeler olabileceğini, valilikte olduklarını' söylediler ve benden bazı belgeler istediler. Ben de gece 12'de eşimle beraber valiliğe gittim. Devlet kendine göre bir kriz masası oluşturmuş gibi düşündüm, açıkçası sevindim ve 'devlet yanlışından dönebilir' gibi bir düşünceye kapıldım."

"Gerekçeli dilekçem alındı, tıbbi raporlarım ve yurt dışına çıkış yasağımın olmadığına dair mahkeme kararım alındı. Vali beyin de olayı takip ettiğini söylediler ancak orada geçirdiğim süre içinde atmosferden ve ilgililerin ifadelerinden çıkardığım şey, bu sürecin olumlu sonuçlanmayacağı oldu."

KHK'lı akademisyenin pasaport başvurusu reddedildi

"Yetkililer, 'Biz size döneriz' dedi"

Savaş, dilekçesiyle ilgili ne zaman sonuç alacağına dair sorularına 'Biz size döneceğiz' gibi cevaplar verildiğini ve süreçteki belirsizliğin devam ettiğini söylüyor.

BBC Türkçe'nin Adana Valiliği'nden edindiği bilgiye göre ise, Savaş'ın dün gece alınan dilekçesi ilk önce Gaziantep Valiliği'ne, oradan değerlendirilmek üzere İçişleri Bakanlığı'na gönderildi.

Fundanur Öztürk

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber