Fen, Sosyal Bilimler, Spor ve Anadolu Liselerine Öğretmen Başvuru Kılavuzu

Milli Eğitim Bakanlığı; Fen Liseleri, Sosyal Bilimler Liseleri, Spor Liseleri ile her türdeki Anadolu Liselerine öğretmen seçimi için yapılan sınavlarda başarılı olan öğretmenlerin, bu tür eğitim kurumlarına başvuru ve atama işlemlerine yönelik bir kılavuz yayımladı. Başvurular, 24-27 Temmuz 2007 tarihleri arasında, Bakanlığın http://ilsis.meb.gov.tr internet adresindeki Elektronik Başvuru Formu ile alınacaktır. kılavuzun internet sayfasına uyumlu hali için başlığa tıklayınız.

Kaynak : Memurlar.Net
Haber Giriş : 24 Temmuz 2007 09:50, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Sayı : B.08.0.PGM.0.23.05.01.D/ 48533 24 TEMMUZ 2007
Konu : Fen, Sosyal Bilimler, Spor, Anadolu Güzel Sanatlar, Anadolu Öğretmen ve Anadolu İ.H.L.Öğretmen Ataması.

?????.. VALİLİĞİNE
(İl Millî Eğitim Müdürlüğü)

İlgi : Fen Liseleri, Sosyal Bilimler Liseleri, Spor Liseleri ile Her Türdeki Anadolu Liselerine Öğretmen Başvuru ve Atama Kılavuzu (2007).

Bakanlığımıza bağlı Fen Liseleri, Sosyal Bilimler Liseleri, Spor Liseleri ile her türdeki Anadolu Liselerinin öğretmen ihtiyacını karşılamak amacıyla yapılan sınavlarda başarılı olanların atamalarına ilişkin ilgi Kılavuz düzenlenmiştir.

Atanacakların başvurularının alınmasına ilişkin iş ve işlemler ile atamaya yönelik işlemler söz konusu Kılavuzda belirtilen usul ve esaslar çerçevesinde gerçekleştirilecektir.

Bilgilerinizi ve gereğini rica ederim.

Remzi KAYA
Bakan a.
Genel Müdür

KILAVUZ İÇİN TIKLAYINIZ


T.C.
MİLLÎ EĞİTİM BAKANLIĞI
PERSONEL GENEL MÜDÜRLÜĞÜ

FEN LİSELERİ,
SOSYAL BİLİMLER LİSELERİ,
SPOR LİSELERİ İLE HER TÜRDEKİ ANADOLU
LİSELERİNE ÖĞRETMEN
BAŞVURU VE ATAMA
KILAVUZU
2007

1. İLGİLİ MEVZUAT
1) 10/08/1999 tarihli ve 23782 sayılı Resmî Gazete'de Yayımlanan ?Millî Eğitim Bakanlığına Bağlı Okul ve Kurumların Yönetici ve Öğretmenlerinin Norm Kadrolarına İlişkin Yönetmelik? ve 30/11/2003 tarihli ve 25302 sayılı ?Millî Eğitim Bakanlığına Bağlı Okul ve Kurumların Yönetici ve Öğretmenlerinin Norm Kadrolarına İlişkin Yönetmelikte Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik?
2) 04/03/2006 tarihli ve 26098 sayılı Resmî Gazete'de Yayımlanan ?Millî Eğitim Bakanlığı Öğretmenlerinin Atama ve Yer Değiştirme Yönetmeliği?,
3) 20/10/2006 tarihli ve 26325 sayılı Resmî Gazete'de yayımlanan ?Millî Eğitim Bakanlığına Bağlı Fen Liseleri, Sosyal Bilimler Liseleri, Spor Liseleri ile Her Türdeki Anadolu Liseleri Öğretmenlerinin Seçimi ve Atamalarına Dair Yönetmelik?,
4) Fen Liseleri, Sosyal Bilimler Liseleri, Spor Liseleri ile Her Türdeki Anadolu Liseleri Öğretmenleri Seçme Sınavı Kılavuzu (2007),
5) Talim ve Terbiye Kurulunun 12/07/2004 tarihli ve 119 sayılı Kararı.

2. İLKELER
a) Atama yapılacak alanlarda norm kadro açığı bulunması,
b)Atamalarda, tercihler ve sınav puan üstünlüğünün esas alınması.

3. GENEL AÇIKLAMALAR
3.1.Bu kılavuz; Fen Liseleri, Sosyal Bilimler Liseleri, Spor Liseleri ile her türdeki Anadolu Liselerine öğretmen seçimi için yapılan sınavlarda başarılı olan öğretmenlerin, bu tür eğitim kurumlarına başvuru ve atama işlemlerini kapsar.

3.2. Bu atama döneminde, sadece yazılı sınav sonucuna göre öğretmen istihdam edilen, Beden Eğitimi alanı hariç Spor Liselerine, Resim ve Müzik alanları hariç Anadolu Güzel Sanatlar Liselerine ve Anadolu Liselerine atama yapmak üzere, EK-1 Tablo'daki alanlarda başvuru alınacaktır.

3.3. Öğrenim gördüğü alanı dışında farklı bir alanda öğretmen olarak istihdam edilmiş olmakla birlikte öğrenimi esas alınarak yazılı sınava alınmış ve başarılı olmuş öğretmenler de başvuruda bulunabileceklerdir.

3.4. Yazılı sınav ve mülakattan oluşan seçme sınavı sonucuna göre öğretmen istihdam edilen; Fen Liseleri, Sosyal Bilimler Liseleri, Anadolu İmam Hatip Liseleri, Anadolu Öğretmen Liselerinin bütün alanlardaki öğretmenleri ile Spor Liselerinin Beden Eğitimi öğretmenleri, Anadolu Güzel Sanatlar Liselerinin Resim-İş/Resim/Görsel Sanatlar ve Müzik öğretmenlerinin başvuru tarihleri, ilgili genel müdürlüklerce yapılacak uygulama ve mülakat sonuçlandıktan sonra duyurulacaktır.

3.5. Anadolu Liseleri yazılı ve seçme sınavında başarılı olan öğretmenlerden hâlen askerde olanların başvuruları kabul edilecektir. Atanmaları hâlinde terhis oluncaya kadar hakları saklı tutulacaktır.

3.6. Hâlen Anadolu Liselerinde kadrolu öğretmen olarak görev yapanlardan, yazılı ve seçme sınavına katılıp başarılı olanlar, kendi türündeki eğitim kurumlarını tercih edemeyeceklerdir.

3.7. Yürürlükten kaldırılan Millî Eğitim Bakanlığı Anadolu Liseleri Öğretmenlerinin Seçimi ve Atamalarına İlişkin Yönetmelik hükümlerine göre 2006 yılında Anadolu Liseleri öğretmenliği için sınava girip başarılı olan, ancak Anadolu Liselerine ataması yapılmayanlar, bu atama döneminde başvuruda bulunabileceklerdir.

3.8. Geçerli bir mazereti nedeniyle kendi isteğiyle atamasını iptal ettirenler, iptal tarihinden itibaren bir yıl süreyle tekrar başvuruda bulunamayacaklardır.

3.9. Ataması gerçekleştirilenler, atama tarihinden sonra oluşan özür durumuna bağlı olarak, eski görev yerinden ayrılmamış olmak şartıyla iptal isteğinde bulunabileceklerdir.

3.10. 2007 alan değişikliği, il içi ya da iller arasında zorunlu ya da isteğe bağlı olarak yer değiştirme suretiyle ataması yapılmış olup, Anadolu Liseleri seçme sınavını kazananların başvuruları kabul edilecektir. Anadolu Liselerine atanmaları hâlinde, diğer atamaları iptal edilecektir. Bu nedenle Anadolu Liseleri öğretmenliğine atanmak için başvuruları alınanların atama sonuçları ilan edilinceye kadar, Anadolu Lisesi dışında yapılan atamaları varsa tebliğ edilmeyecektir.

3.11. Aylıksız izinli olanlar (askerlik hariç), geçici görevli olanlar ve yurt dışı görevde bulunanlardan, başvuru tarihleri arasında göreve başlayanların başvuruları kabul edilecektir.

3.12. Anadolu Liselerine ataması yapılanlar, 2007-2008 eğitim-öğretim yılı ders kesim tarihine kadar, özür durumuna bağlı yer değiştirme başvurusunda bulunamayacaklardır.

3.13. Değiştirilen Fen Lisesi Yönetmeliğinin 17'nci maddesinde sınav sonuçları iki yıl geçerlidir denildiğinden, 2006 yılında Fen Lisesi Sınavı'nda başarılı olanlar bu atama döneminde başvuruda bulunabileceklerdir.

A. BAŞVURU VE TERCİHLER
1. Başvuru Şartları;
1.1. Talim ve Terbiye Kurulunun öğretmenliğe atanacakların belirlenmesine ilişkin kararlarına göre alanı veya öğrenim durumu, atanacağı eğitim kurumuna uygun olmak,
1.2. Alanında en az lisans düzeyinde öğrenim görmüş olmak,
1.3. Fen Liseleri, Sosyal Bilimler Liseleri, Spor Liseleri ile her türdeki Anadolu Liseleri Öğretmenlerinin seçimi için 21/08/2006 ve 05/05/2007 tarihlerinde yapılan yazılı/seçme sınavlarında başarılı olmak,
1.4. Bakanlığa bağlı resmî eğitim kurumlarında en az üç yıl öğretmenlik yapmış olmak şartıyla başvuru tarihi itibarıyla Bakanlık kadrolarında öğretmen ya da diğer hizmet sınıflarında hâlen çalışıyor olmak,
1.5. Son üç yıllık sicil notu ortalaması en az iyi derece olmak.
2. Başvuru Yerleri ve Süresi
Başvurular, 24-27 Temmuz 2007 tarihleri arasında Bakanlığımızın http://ilsis.meb.gov.tr internet adresindeki Elektronik Başvuru Formu ile alınacaktır. İstekliler, internet bağlantısı bulunan herhangi bir bilgisayardan elektronik başvuru formunu doldurduktan sonra görevli oldukları eğitim kurumu müdürlüklerine onaylatacaklardır. Onaylatılmayan başvurular geçersiz sayılacaktır.

3. Tercihler
Öğretmenler, yazılı sınav başvurusunda bulunurken, tercih ettikleri kurum türleri ile sınırlı olmak üzere, Elektronik Başvuru Formuna yansıtılacak eğitim kurumları arasından, il içi veya il dışı en fazla 10 (on) eğitim kurumu tercihinde bulunabileceklerdir. Ayrıca ?Tercihlerime atanamadığım takdirde tercihte bulunduğum illerdeki diğer aynı tür eğitim kurumlarına tercih dışı atanmak istiyorum/istemiyorum.? seçeneklerinden birini tercih etmeleri zorunludur.

a) Zorunlu çalışma yükümlülüğü bulunanlar, I. Hizmet Bölgesinin D ve E sınıfı ilçelerinden ya da II. ve III. Hizmet Bölgesi illerindeki eğitim kurumlarını,
b) I. Hizmet Bölgesinde görevli olup da özür durumuna bağlı olarak zorunlu çalışma yükümlülüğü ertelenenler ise, iller arası tercihte bulundukları takdirde, II. ve III. Hizmet Bölgesi illeri ya da I. Hizmet Bölgesinin D ve E sınıfı ilçelerindeki eğitim kurumlarını,
c) Özür durumundan zorunlu çalışma yükümlülüğü ertelenen öğretmenler, bulunduğu ildeki Anadolu türü eğitim kurumlarını,
d) 04/03/2006 tarihinden önce zorunlu çalışma yükümlülüğü öngörülen hizmet bölgeleri kapsamındaki illerde görev yapan öğretmenler, bulundukları illerin A, B, C, D ve E sınıfı ilçelerindeki eğitim kurumlarını tercih edebileceklerdir.

NOT: Anadolu Güzel Sanatlar Liselerinin Resim-İş/Resim/Görsel Sanatlar ve Müzik alanları ile Spor Liselerinin Beden Eğitimi alanı hariç olmak üzere, Anadolu Liseleri yazılı sınav başvurusunda bulunurken tercih ettikleri kurum türü olarak Spor Liseleri ile Anadolu Güzel Sanatlar Liselerini tercih edenler, diğer Anadolu Liselerine atanmak için başvuruda bulunabileceklerdir.

4. Başvuru Formunun Doldurulması
Elektronik Başvuru Formunun doldurulmasına ilişkin işlem basamakları:
4.1. İnternet bağlantısı bulunan herhangi bir bilgisayardan http://personel.meb.gov.tr internet adresine giriniz.
4.2. Sayfadaki ?Anadolu Liselerine Öğretmen Başvuruları İçin Elektronik Başvuru Formu? linkini tıklayınız.
4.3. Karşınıza, Elektronik Başvuru Formu giriş ekranı gelecektir. T.C. Kimlik Numaranız, onaylama kodu, İLSİS Özlük Modülü'ndeki baba adı ve doğum tarihinizi ilgili kutuya yazdıktan sonra ?Giriş? butonunu tıklayınız. Resimli ?Elektronik Başvuru Formu? ekranı gelecektir. Adayların bu ekrandaki kimlik bilgileri İLSİS veri tabanından yansıtılmıştır.
4.4. Başvuruların yapılacağı Elektronik Başvuru Formuna; Kimlik Bilgileri, Mezun Olduğunuz Yükseköğretim Programı, Bakanlık Atama Alanı vb. otomatik olarak yansıtılmıştır.
Bu bilgilerin öğretmenlerce kontrol edilmesi varsa yanlışlıkların belgeye dayalı düzeltilmesi için eğitim kurumu müdürlüğüne başvurmaları gerekmektedir.
4.5 Tercihlerinizin tümünü kontenjan ölçüsünde aynı ilden yapabileceğiniz gibi farklı illerden istediğiniz sırada yapabilirsiniz. Bu şekilde toplam 10 (on) eğitim kurumu tercih etme hakkına sahipsiniz. (Kontenjanı 10 (on) sayısının altındaki alanlarda sadece kontenjan sayısı kadar tercih yapılabilir.)
4.6.Formdaki bilgilerinizi kontrol ettikten sonra ?Kaydet? butonunu tıklayarak başvuru formunu doldurma işlemini tamamlamış olacaksınız.
4.7.Ancak formda girilmesi zorunlu alanlarda eksiklik olması hâlinde ekrana yansıyacak hatalarınıza ilişkin uyarı mesajlarını dikkate alarak formdaki hatalı bilgileri düzeltmeniz gerekmektedir.
4.8. Elektronik Başvuru Formuna girmiş olduğunuz bilgileri gösterir bilgisayar çıktısı (rapor) alınamayacaktır. Bilgisayar çıktısı, görev yaptığınız eğitim kurumunun onaylama işlemi sonucunda verilecektir.
4.9. Elektronik Başvuru Formundaki bilgilerinizi görev yaptığınız eğitim kurumuna onaylatmadan önce, hatalı bilgi varsa düzeltme yapabilirsiniz. Onay işleminden sonra form üzerinde düzeltme söz konusu değildir. Düzeltme işlemi için (tercih değişikliği hariç) Elektronik Başvuru Formunuzu onaylayan görevli personel tarafından başvurunuzun iptal edildikten sonra yeniden giriş yapmanız gerekmektedir.

C. YAPILACAK İŞ VE İŞLEMLER
Kurum Müdürlüğü Onay Süreci
? Kadrosunun bulunduğu kurum tarafından adayın başvuru formuna yansıtılan bilgilerinin doğru olup olmadığına ve başvuru şartlarını taşıyıp taşımadığına özellikle dikkat edilecektir (Örneğin: İLSİS Özlük Modülü'nde yer alan Kimlik Bilgileri sayfasındaki ?Zorunlu Hizmeti? bölümünün boş bırakılması vb.) .
Bu bilgilerin uygunluğu hâlinde başvuru onay işlemine devam edilecektir.
? Onaylama işlemi sonuçlandıktan sonra başvuru formunun iki adet çıktısı alınarak nüshalarıyla birlikte öğretmene imzalatılacaktır. Onaylanan başvuru formunun bir nüshası öğretmene geri verilecek, diğer nüshasına bu belgelerin birer fotokopisi iliştirilmek suretiyle iki yıl süreyle muhafaza edilecektir.
? Onaylanmış başvuru formunu yanlış doldurduğunu (tercihleri hariç) sonradan beyan ederek yanlışlığın düzeltilmesini, başvuru süresi içinde ve yazılı olarak isteyen öğretmenlerin başvuruları, isteğinin uygunluğu hâlinde reddedilerek yeniden başvuruda bulunmaları sağlanacaktır.

B. ATAMALAR
1. Atamaların Yapılması
Başvurusu alınıp, atama şartlarını taşıyanların değerlendirilmeleri, tercihlerle birlikte seçme sınavı puan üstünlüğü esas alınarak yapılacaktır. Sınav puanlarının eşitliği durumunda; hizmet puanı üstünlüğü, bunun da eşitliği hâlinde öğretmenlikte göreve başlama tarihi esas alınacaktır. Eşitliğin yine bozulmaması durumunda atamalar bilgisayar kurasıyla, belirtilen takvime göre gerçekleştirilecektir.

2. Atama Sonuçlarının Duyurulması
Bilgisayar ortamında ataması yapılan öğretmenler atama sonuçlarını http://personel.meb.gov.tr internet adresinden öğrenebileceklerdir.

3. Tebligat, Görevden Ayrılma ve Başlama İşlemleri
Anadolu Liselerine atanacak öğretmenlerin tebliğ belgeleri, internet aracılığıyla PDF formatında il millî eğitim müdürlüklerine gönderilecektir.

Öğretmenlerin tebliğ belgeleri, ders bitim tarihinden itibaren tebliğ edilerek ilişik kesme işlemleri İLSİS üzerinde işlenecektir.

EK-1
ATAMA YAPILACAK ALANLAR
ALAN KODU
/ ALANLAR
2265 Beden Eğitimi
1123 Biyoloji
1207 Coğrafya
1245 Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi
1371 Felsefe
1230 İHL Meslek Dersleri
1627 Kimya
1390 Fizik
2353 Matematik
1822 Müzik
1860 Öğretmenlik Meslek Bilgisi Dersleri
1894 Rehber Öğretmenliği
1925 Resim-İş/Resim/Görsel Sanatlar
2036 Tarih
1283 Türk Dili ve Edebiyatı/Dil ve Anlatım/Türk Edebiyatı
1524 İngilizce
2246 Almanca
1417 Fransızca

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber