399 sayılı KHK'ya tabi sözleşmeli süreler, kazanılmış hak aylığında değerlendirilir mi?
29 Mayıs 2019 14:00 | |||||
+Aa-
![]() |

PTT'de, 399 sayılı KHK'ya abi olarak sözleşmeli çalışan bir kişi daha sonra İşkur'a, oradan da SGK'ya geçmiştir.
Bu personel, PTT'de geçen 399'a tabi sözleşmeli hizmet sürelerinin kazanılmış hak aylık süresinde değerlendirilmesi için SGK'ya başvurmuş ve ancak talebi reddedilmiştir.
657 sayılı Kanunun 36. maddesinde "6 - Bu kanunun 4 üncü ve 237 nci maddesinin (e) fıkrasına göre sözleşme ile istihdam edilenlerin, memuriyete geçirilmeleri halinde, sözleşmeli olarak geçirdikleri hizmet süreleri, her yıl için bir kademe ilerlemesi ve her üç yıl için bir derece yükselmesi verilmek suretiyle değerlendirilir." hükmü yer almakta olup, 399'a tabi hizmetler bu kapsama girmemektedir.
Diğer taraftan 399 sayılı KHK'nın 5. maddesinde şu hüküm yer almaktadır:
"1 sayılı cetvelde yer alan diğer kadrolara yönetim kurulu kararı ile atama yapılır. Yönetim kurulları bu yetkilerini sınırlarını açıkça belirlemek kaydıyla devredebilirler.
Birinci fıkra uyarınca yapılacak atamalarda teşebbüs ve bağlı ortaklıklarda sözleşmeli statüde geçen hizmetler memur statüsünde geçmiş gibi değerlendirilir"
Bu hükme göre, 399 sayılı KHK'ya tabi bir kamu kurumunda sözleşmeli personel memur kadrolarına atanabilmektedir, bu halde sözleşmeli görevde geçen süreler memurlukta geçmiş sayılmaktadır.
Açılan davada İstanbul Bölge İdare Mahkemesi, bu hükmün diğer kamu kurumlarına memur olarak geçen personele de uygulanabileceği yönünde karar vermiştir.
İŞTE MAHKEME KARARI




Bu yazının tüm hakları Memurlar.Net'e aittir. 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Kanununun 36. maddesi uyarınca alıntılanamaz. Telif hakları saklı tutulmuş bu yazının alıntılanması halinde yasal takip yapılacaktır. ©
YORUMLAR | Tüm Yorumlar Popüler Yorumlar |
|

![]() |
KİT Sözleşmeli personeline vekalet görevi verilmesi halinde ücret ödenir mi? 08 Nisan 2021 00:01 | ![]() |
399 sayılı KHK'ye tabi KİT personeli limited şirketi ortağı olabilir mi? 09 Şubat 2021 00:04 |
![]() |
Asilde aranan şartları taşıyan KİT Sözleşmesine vekalet ücreti ödenir mi? 22 Ocak 2021 10:08 | ![]() |
KİT'lerde 3 yıl çalışma zorunluluğu, 2021'de atananlar için de uygulanacak mı? 18 Aralık 2020 14:51 |
![]() |
KİT'lerde 3 yıl çalışma zorunluluğuna kimler tabi mi? 23 Kasım 2020 14:05 | ![]() |
Unvan bazında, TCDD personelinin 2019 yılı temel ücretleri 30 Ekim 2019 11:08 |
![]() |
KİT'lerde, 3 yıl nakil yasağı, 2019 yılında da devam edecek 22 Ekim 2018 00:05 | ![]() |
KİT'ledeki bir kısım taşeron personel kadroya geçecek. Resmi Gazetede yayımlandı 21 Ekim 2018 08:00 |
![]() |
Açığa alınan ve ihraç edilen KİT personeli göreve dönerse, başarı ücreti alır mı? 22 Şubat 2018 00:03 | ![]() |
KİT'lere KPSS ile yapılacak atamalarda 2 yeni düzenleme 01 Kasım 2017 12:10 |