Hudut ve Sahiller Sağlık Genel Müdürlüğü Personeline Ek Ödeme

"Özel Gelir ve Özel Ödeneklerin Düzenlenmesi İle Bazı Kanun ve Kanun Hükmünde Kararnamelerde Değişiklik Yapılması Hakkında Kanun", 14.7.2004 tarihli Meclis Genel Kurulunda kabul edildi. Bu Kanun onay için Cumhurbaşkanlığına gönderilmiş olup, onaydan sonra yürürlüğe girecektir. Bu Kanunun geçici 4'üncü maddesi ile yeni bir ek ödeme getirilmiştir. Buna göre, Hudut ve Sahiller Sağlık Genel Müdürlüğünde fiilen çalışan tüm personele Sağlık Bakanının onayı ile en yüksek Devlet memuru aylığının (ek gösterge dahil) % 200'ünü geçmemek üzere (733.590.000 TL) ek ödeme yapılabilecektir.

Haber Giriş : 19 Temmuz 2004 00:00, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Bu konuya ilişkin 5217 sayılı "Özel Gelir ve Özel Ödeneklerin Düzenlenmesi İle Bazı Kanun ve Kanun Hükmünde Kararnamelerde Değişiklik Yapılması Hakkında Kanun" 14.7.2004 tarihli Genel Kurul birleşiminde kabul edilmiştir.

Buna göre getirilen düzenleme şu şekildedir: "31.12.2005 tarihine kadar; Hudut ve Sahiller Sağlık Genel Müdürlüğü bütçesine ekli (B) işaretli Cetvelde yıl içinde meydana gelebilecek gelir fazlalarını bir yandan özel gelir, diğer yandan mevcut veya yeni açılacak özel tertibe ödenek kaydetmeye Maliye Bakanı yetkilidir. Bu şekilde kaydedilen ödeneklerden; Hudut ve Sahiller Sağlık Genel Müdürlüğünde fiilen çalışan tüm personele Sağlık Bakanının onayı ile ek ödeme yapılabilir. Ek ödemenin oran, usul ve esasları Maliye Bakanlığının uygun görüşü üzerine Sağlık Bakanlığınca belirlenir. Personele yapılacak ek ödemenin miktarı, en yüksek Devlet memuru aylığının (ek gösterge dahil) % 200'ünü geçemez. Ek ödeme miktarı; görev yapılan birim ve iş hacmi, görevin önem ve güçlüğü, çalışma süresi, personelin sınıfı, kadro unvanı, derecesi ve atanma biçimi gibi kriterler ile personele aylık ve özlük hakları dışında ilgili mevzuatına göre yapılan diğer ilave ödemeler dikkate alınarak belirlenir. Bu ödemeler damga vergisi hariç herhangi bir vergi ve kesintiye tâbi tutulmaz. Yatırım harcamaları yılı yatırım programı ile ilişkilendirilir. Bu ödeneklerin yılı içinde sarf edilemeyen kısmı ertesi yıl bütçesinin ilgili tertibine devren gelir ve ödenek kaydolunur."

Yukarıdaki maddeye göre Hudut ve Sahiller Sağlık Genel Müdürlüğü personeline verilecek ek ödeme için 31.12.2005 tarihine kadar Maliye Bakanlığı yetki almıştır.

Bu yetki çerçevesinde, Hudut ve Sahiller Sağlık Genel Müdürlüğü bütçesinde gelir fazlası olursa bu gelirin özel tertibe ödenek olarak konulmasına Maliye Bakanı karar verecektir. Bu şekilde bir karar verilmesi halinde Sağlık Bakanının onayı ile Hudut ve Sahiller Sağlık Genel Müdürlüğünde fiilen çalışan tüm personele ek ödeme yapılabilecektir. Ek ödemenin hangi personele ne oran ve usulede ödeneceği Maliye Bakanlığının görüşü üzerine Sağlık Bakanlığınca belirlenecektir.

Ancak, bu şekilde yapılacak ödemenin tutarı en yüksek Devlet memuru aylığının (ek gösterge dahil) % 200'ünü geçemeyecektir.Bu miktar bugün itibariyle 733.590.000 TL [(9500-38610)*2=366.795.000] tutarındadır. Ek ödeme miktarı; görev yapılan birim ve iş hacmi, görevin önem ve güçlüğü, çalışma süresi, personelin sınıfı, kadro unvanı, derecesi ve atanma biçimi gibi kriterler ile personele aylık ve özlük hakları dışında ilgili mevzuatına göre yapılan diğer ilave ödemeler dikkate alınarak belirlenecektir. Ayrıca bu ödemeler damga vergisi hariç herhangi bir vergi ve kesintiye tâbi tutulmayacaktır.


TÜRKİYE BÜYÜK MİLLET MECLİSİ

ÖZEL GELİR VE ÖZEL ÖDENEKLERİN DÜZENLENMESİ İLE BAZI KANUN VE KANUN HÜKMÜNDE KARARNAMELERDE DEĞİŞİKLİK YAPILMASI HAKKINDA KANUN

Kanun No. 5217

Kabul Tarihi : 14.7.2004

GEÇİCİ MADDE 4. - 31.12.2005 tarihine kadar; Hudut ve Sahiller Sağlık Genel Müdürlüğü bütçesine ekli (B) işaretli Cetvelde yıl içinde meydana gelebilecek gelir fazlalarını bir yandan özel gelir, diğer yandan mevcut veya yeni açılacak özel tertibe ödenek kaydetmeye Maliye Bakanı yetkilidir.

Bu şekilde kaydedilen ödeneklerden; Hudut ve Sahiller Sağlık Genel Müdürlüğünde fiilen çalışan tüm personele Sağlık Bakanının onayı ile ek ödeme yapılabilir. Ek ödemenin oran, usul ve esasları Maliye Bakanlığının uygun görüşü üzerine Sağlık Bakanlığınca belirlenir. Personele yapılacak ek ödemenin miktarı, en yüksek Devlet memuru aylığının (ek gösterge dahil) % 200'ünü geçemez. Ek ödeme miktarı; görev yapılan birim ve iş hacmi, görevin önem ve güçlüğü, çalışma süresi, personelin sınıfı, kadro unvanı, derecesi ve atanma biçimi gibi kriterler ile personele aylık ve özlük hakları dışında ilgili mevzuatına göre yapılan diğer ilave ödemeler dikkate alınarak belirlenir. Bu ödemeler damga vergisi hariç herhangi bir vergi ve kesintiye tâbi tutulmaz. Yatırım harcamaları yılı yatırım programı ile ilişkilendirilir. Bu ödeneklerin yılı içinde sarf edilemeyen kısmı ertesi yıl bütçesinin ilgili tertibine devren gelir ve ödenek kaydolunur.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber