Yargı; okullara norm fazlası olarak öğretmen atanamaz.

Normu olmayan okula öğretmen atanmayacağı yargı kararıyla da tescillendi

Kaynak : Memurlar.Net - Özel
Haber Giriş : 09 Haziran 2019 00:22, Son Güncelleme : 11 Haziran 2019 01:04
Yargı; okullara norm fazlası olarak öğretmen atanamaz.

Ankara ili Çankaya ilçesi Türk Telekom Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi'nde Felsefe branşında bir norm kadro bulunmasına ve bir öğretmen norm kadroyla ilişkili olmasına karşılık, 2015 yılı Nisan ayında yöneticilik görevinin sona ermesi nedeniyle bir Felsefe öğretmeni okulda norm olmadığından norm fazlası olarak bu okula atanmıştır.

Daha sonra adı geçen okulda norm güncellemeleri kapsamında Felsefe branşının norm kadrosu ikiye çıkmış, bir süre sonra da yine norm güncellemeleri kapsamında bu alanın normu tekrar bire düşmüştür.

Bunun üzerine 2015 yılı Nisan ayından önce o okulun Felsefe Öğretmeni tarafından açılan davada Ankara 11. İdare Mahkemesi 30.04.2019 gün ve E:2019/3 sayılı kararıyla yürütmeyi durdurma kararı vermiştir. Bu kararda norm kadro sayısı 1 olan okula öğretmen atamasının hukuki dayanağı bulunmadığından norm kadro değerlendirilmesinde salt hizmet puanına itibar edilmesinin hakkaniyete ve hukuka uygun olmadığı belirtilmektedir.

İstifa eden yada normu düşen yöneticinin durumu, okuldaki öğretmeni norm kadro fazlası yapar mı? Norm yok iken okula atananlar ile yargı kararı ile okula dönen olursa kim norm fazlası olur?

Haberlerimizde de yer verdiğimiz üzere normu olmayan okula öğretmen atanmayacağı yargı kararıyla da tescillenmiştir.

İşte o karar;

Ahmet KANDEMİR

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber