TUİK'ten, Sitemizde Yer Alan Kur'a Haberine Açıklama

24 Temmuz'da yayımladığımız haberde, "TUİK, çalışanlarını kur'a ile taşraya dağıtacak" başlığını kullanmış ve Türk Büro-Sen'in basın açıklaması yapacağını ifade etmiştik. Türkiye İstatistik Kurumu, sitemize bir açıklama göndermiş olup, söz konusu bu açıklamada, uygulamanın sadece taşrada boş kalan 17 adet şube müdürlüğü için söz konusu olduğu belirtilmiştir. TUİK'in açıklaması için başlığa tıklayınız.

Kaynak : Memurlar.Net
Haber Giriş : 27 Temmuz 2007 00:12, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

İlgi: Web sitenizde (http://www.memurlar.net/haber/83229/) yer alan ?TUİK, çalışanlarını kur'a ile taşraya dağıtacak? başlıklı haber.

5429 sayılı Türkiye İstatistik Kanunu'nun yürürlüğe girmesiyle Türkiye İstatistik Kurumu'nun merkezinde ve bölge müdürlüklerinde yeniden yapılanmaya gidilmiş, bu kapsamda Merkezde şube müdürlükleri kaldırılarak şube müdürlüğü unvanındaki personelin kadroları şahsa bağlı kadroya dönüştürülmüş, bölge müdürlüklerinde ise idari ve mali işlerden sorumlu 1 adet şube müdürlüğü kadrosu ihdas edilmiştir.

Halen muhtelif sebeplerden dolayı 6 bölge müdürlüğünde şube müdürü kadrosu boş olup, bu görev diğer kadrolarda bulunan personel tarafından vekaletle yürütülmektedir. Hizmetin daha verimli ve etkin yürütülebilmesi için bu bölge müdürlüklerindeki boş bulunan şube müdürlüğü kadrolarına, halen merkezde bulunan şube müdürü unvanlı personel arasından 25/07/2007 tarihi saat 14.00'de noter huzurunda kura çekilmek suretiyle atama yapılacaktır. Kuradan önce bu personelden 3 tercih istenmiştir.

Anlaşılacağı üzere, bu durum Kurumumuzun Merkez teşkilatından bulunan 17 şube müdürü için geçerli olup; bütün personelimizi kapsayan bir durum değildir. Bu nedenle, yayınlamış olduğunuz haberde yer alan ifadelerin düzeltilmesini rica eder, çalışmalarınızda başarılar dilerim.

İrfan ÇÖLLÜOĞLU

Türkiye İstatistik Kurumu
Basın ve Halkla İlişkiler Müşaviri
T.C. Başbakanlık Türkiye İstatistik Kurumu
Yücetepe Mh. Necatibey Cd. No: 114, Çankaya/ANKARA
Tel.: 0 312 425 2052 - 410 0110
Faks: 0 312 425 2053;
www.tuik.gov.tr

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber