İzmir'de belediye otobüsleri çarpıştı: 1 ölü, 4 yaralı

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 29 Temmuz 2007 12:04, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

İzmir'in Karşıyaka ilçesinde iki belediye otobüsünün çarpışması sonucu 1 kişi öldü, 4 kişi yaralandı.

Alınan bilgiye göre kaza, saat 01.00 sıralarında Manas Bulvarı'nda meydana geldi. Üzüm İşletmeleri Durağı'nda yolcu alan Hasan Eser'in (42) kullandığı Evka-5 Gümrük-Çiğli hattında çalışan 35 DPY 79 plakalı otobüse, Ramadan Gürler (47) yönetimindeki Gümrük-Yamanlar hattında çalışan 35 EU 849 plakalı otobüs arkadan çarptı.

Hasan Eser'in kullandığı otobüse Çiğli'ye gitmek üzere annesi Gülten Toy (36) ve babası Halil İbrahim Toy'la (37) binmekte olan Selenay Toy (7), çarpmayla birlikte dengesini kaybederek yere düştü. Çarpmanın etkisiyle aracın sürüklenmesi üzerine yere düşen Selenay Toy, otobüsün tekerlekleri altında kalarak can verdi.

Kazada, otobüs şoförleri Ramadan Gürler, Hasan Eser ile yolculardan Halil İbrahim Doğan (48) ve İslim Güngör (43) yaralandı. Karşıyaka Devlet Hastanesine kaldırılan yaralılardan Güngör, tedavisinden sonra taburcu edildi. Diğer yaralılar da Tepecik Eğitim ve Araştırma Hastanesinde tedavi altına alındı. Yaralıların hayati tehlikelerinin olmadığı öğrenildi.

Kazada kızı Selenay Toy'u kaybeden baba Halil İbrahim Toy, kızının cesedinin başından uzun süre ayrılamadı. Baba ve yakınları, görüntü almak isteyen basın mensuplarına tepki gösterdiler.

Fenalık geçiren anne Gülten Toy ise Karşıyaka'nın Bayraklı semtindeki özel hastaneye götürüldü. Hastanede bir süre dinlendirilen ve sakinleştirici iğne yapılan Gülten Toy, daha sonra taburcu edildi.

Selenay Toy'un cesedi, Karşıyaka Devlet Hastanesi morguna kaldırıldı.

Kazayla ilgili soruşturmanın sürdürüldüğü kaydedildi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber