Yerel Yönetimler Hizmet Kolunda Yetki Tartışması

Yerel yönetimler hizmet kolunda 2002 yılından bu yana yetki KESK'e bağlı Tüm Bel Sendikasındaydı. Ancak, rekabet geçen yıl kızıştı ve yetkiyi Memur-Sen'e bağlı Bem Bir Sendikası aldı. Tüm Bel Sen, dün yayımladığı açıklamada, Ankara 15. İş Mahkemesinin, açtıkları davada kendileri lehine karar verdiğini ve 2006 yılının yetkili sendikasının Tüm Bel Sen olduğunu belirtmiştir. Bem Bir Sen sendikası da bu gelişme üzerine bir açıklama yayımlamıştır.

Kaynak : Memurlar.Net
Haber Giriş : 31 Temmuz 2007 11:44, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Aşağıda önce Tüm Bel Sen'in daha sonra ise Bem Bir Sen'in açıklamalarına yer verilmiştir.

KESK'E BAĞLI TÜM BEL SEN'İN AÇIKLAMASI

Ankara 15. İş Mahkemesi
Yetkili Sendika TÜM BEL SEN'dir

Geçen yıl yetki belirleme sürecinde Çalışma Bakanlığı ve Bem Bir Sen tarafından birçok usulsüzlük yapılmış ve çok sayıda sahte belge ortaya çıkmıştı. Yetkimiz gaspedilmiş ve haksız bir biçimde yetkili sendika olarak Bem Bir Sen açıklanmıştı. Ankara 15. İş Mahkemesi bu haksızlığa dur dedi ve yetkili sendikanın Tüm Bel Sen olduğuna karar verdi.

Bakanlık bürokratlarının ve yandaş sendikanın el ele vererek, sahte tutanaklarla ve usulsüz uygulamalarla almaya çalıştığı yetki sonuçta gerçek sahibine teslim edildi. Bakanlık bürokrasisi ve yandaş sendika suçüstü yakalandı.

Bir yıldır yetkili sendika olduklarını açıklayanlar şimdi bu karara ne diyecekler. Maske düştü, gerçek ortaya çıktı. Yetkili ve etkili sendika Tüm Bel Sen'dir.

Hükümet, toplu görüşme masasında kendilerine ?sorun çıkaran?, yani kamu emekçilerinin hakkını arayan, hükümetin verdiğine razı olmayan sendikalar istenmiyor. İşte bu nedenle, mücadele eden, kamu emekçilerinin hak ve çıkarlarını kararlılıkla savunan sendikaları bir şekilde etkisiz kılmak istiyor.

Ancak, yeni bir toplu görüşme sürecinin yaklaştığı bu süreçte, hiç kimse kamu emekçilerinin gerçek sendikalarını yok sayamayacaktır.


MEMUR-SEN'E BAĞLI BEM BİR SEN'İN AÇIKLAMASI

Ülkemizin Yerel Yönetimler Hizmet Kolunda Yetkili Sendikası halen BEM-BİR-SEN'dir

BEM-BİR-SEN,yazımız ekinde sunacağımız belgede olduğu gibi üyelerini mezarlıklardan kaydederek sanal büyümemiş,bizzat yaşayanların sorunlarına çözüm üreterek alınteri ve emekle büyümüştür.Herkesi bu emeğe saygılı olmaya davet ediyoruz.

Memur-Sen Konfederasyonu'na bağlı BEM-BİR-SEN( Belediye ve Özel İdare Çalışanları Birliği Sendikası) olarak 30 Bin Sendika üyemiz,250 Bin'e yakın Konfederasyon üyemiz adına dürüst,tarafsız,ilkeli ve basın kanununa uymaya davet ediyor,aşağıdaki hususları Kamu Çalışanlarının,kamuoyunun ve değerli,yazılı,görsel ve internet site yöneticilerinin dikkatine sunuyoruz.

1- 4688 Sayılı Yasa gereği her yıl olduğu gibi 2006 yılında da Tespit Tutanakları yasaya uygun olarak Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı'na sunulmuş,Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı tebliği 07.07.2006 tarih ve 26221 sayılı resmi gazetede yayımlanmıştır.Bu sonuca göre BEM-BİR-SEN Yetkili Sendikadır.

2- Yargı sürecinde konu ?Bilirkişi'ye havale edilmiş,Bilirkişi'nin raporları BEM-BİR-SEN'in lehine olmasına rağmen kararın bu yönde açıklanması tartışmalıdır. Bilirkişi raporları yazımız ekinde sunulmuştur.

3- Tüm Bel Sen tarafından açılan davanın yasal olarak 15 iş günü içinde ve 2006 yılında sonuçlanması gerekirken açıklanan karar, gerekçesi açıklanmamış tartışmalı bir karardır.

4- 15.İş Mahkemesinin gerekçesi açıklanmadan verdiği karar kesin karar değildir.

5- Karar, Sendikamız Hukuk Bürosu Avukatlarınca Yargıtay'da Temyiz edilmiştir.Yargı kararı sonuçlanmamıştır.Bu nedenle 2006 yılında BEM-BİR-SEN Yetkili Sendikadır.

6- Tüm Bel Sen tarafından yapılan açıklama gerçeği yansıtmamaktadır.Yüzlerce sahte evraktan ve tutanaktan sadece birisi yazımız ekinde sunulmuştur.

7- Sahte evrak düzenleyenlerle ilgili olarak başlatmış olduğumuz Yargı süreci devam etmekte,yargılananlarla ilgili iddianame yazımız ekinde sunulmuştur.

Sonuç olarak,

?Ayinesi iştir kişinin lafa bakılmaz.? BEM-BİR-SEN, gücünü üyelerinden alan bireysel taleplerin toplumsal talebe dönüştüğü kurumsal yapısını tamamlamış,kuruluş amaç ve misyonu doğrultusunda ilkeli,sosyal ve sendikal sorumluluğunun bilincinde yetkili olduğu 2006 yılında Yerel Yönetim Çalışanlarının makus talihini yenmiş bir Sivil Toplum Kuruluşudur.

Yapılan iftira ve yersiz isnatları şiddetle kınıyoruz.

BEM-BİR-SEN, kazanımları ile gündem oluştururken lüzumsuz polemiklerle gündemi meşgul etmek isteyen bir takım güdümlü oluşumlarla zaman kaybetmez.

07.07.2007 tarih ve 26575 Sayılı Resmi Gazete'de yayımlanan Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı tebliğinde üye sayıları;

Bem-Bir-Sen: 28.451 Tüm Bel Sen: 25.812 bir çok antidemokratik baskılar neticesinde gerçek üye sayılarımızın tutanaklara yansıtılmamasına rağmen 2639 üye farkıyla BEM-BİR-SEN 2007 yılında da Yetkili Sendikadır.

Kamu çalışanlarına ve kamuoyuna saygıyla duyurulur.

BEM-BİR-SEN GENEL MERKEZİ

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber