Cumhurbaşkanlığı ilave atama izinlerinin dağıtımını halen belirlemedi!

Cumhurbaşkanlığı tarafından kamu kurumlarının serbest memur kadrolarına yapılacak atama sınırlamalarına ilişkin kontenjanların ikinci dağıtımı halen yapılmadı!

Kaynak : Memurlar.Net - Özel
Haber Giriş : 05 Temmuz 2019 00:02, Son Güncelleme : 04 Temmuz 2019 15:13
Cumhurbaşkanlığı ilave atama izinlerinin dağıtımını halen belirlemedi!

Hatırlayacağınız üzere, 06 Şubat 2019 tarihli haberimizde; 2019 yılında kamu kurumlarına açıktan veya naklen yapılacak atamalara ilişkin serbest memur sayılarının kurum bazında belirlenerek ilan edildiğini sizlerle paylaşmıştık. Söz konusu dağılımda 1 sayılı listede yer alan kamu idarelerine 416, yükseköğretim kurumlarına ise 635 olmak üzere toplamda 1051 serbest memur atama izninin dağılımı gerçekleştirilmiştir.

Diğer taraftan, 14 Mayıs 2019 tarihli haberimizde ise; 09-18 Temmuz 2019 tarihlerinde bu yılın ilk KPSS yerleştirmeleri için Devlet Personel Başkanlığına kurumların kadro talep bildiriminin son gününün 24 Mayıs 2019 olduğunu, bu tarihe kadar ilave atama izinlerinin dağıtılmaması halinde merkezi yerleştirmelerde çok az sayıda kadro yer alacağına dikkat çekmiştik.

Önceki yıllarda yürüyen uygulamalarda kurumların cari yıl başında acil personel ihtiyaçlarını karşılamaları için verilen az sayıdaki atama izinlerine ilave olarak genellikle -Mayıs- aylarında ikinci dağılım yapılmaktaydı. Ancak, bu yıl Temmuz ayına geldiğimiz şu günlerde kamu kurum ve kuruluşlarına ikinci atama izinlerinin dağılımı yapılmamıştır.

Kadroların dağıtılmasında geciken her gün hem merkezi yerleştirmedeki kadro sayısının az olması sebebiyle devlete yerleşmeyi bekleyen adayları, hem de halen memur olup eş durumu, sağlık durumu vb. diğer sebeplerden dolayı naklen diğer kamu kurumlarına atanmak için yer arayan adayları mağdur etmektedir. Ayrıca, kamu kurumları açısından bakıldığında ise acil personel ihtiyaçlarının karşılanması için Şubat ayında verilen atama izinleri yetersiz kaldığından kamu hizmetlerinin sürdürülebilirliğinde sorunlar yaşanmaktadır.

Bu bakımdan, Cumhurbaşkanlığı tarafından 2 sayılı Genel Kadro ve Usulü Hakkında Cumhurbaşkanlığı Kararnamesi hükümleri uyarınca serbest memur atama sayılarının bir an evvel dağıtımı hem adaylar hem kamu kurumları açısından büyük önem arz etmektedir.

Yavuz Selim KAPLAN

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber