Yeni atanacak olan sözleşmeli öğretmen eşleri, özür durumunda yer değiştirme isteyebilecek mi?

Ağustos özür durumu yer değiştirme takviminin birkaç gün uzatılması ve sözleşmeli öğretmenlerin atamaların yapılması sonrasında eşin sadece kararnamesi ile kadrolu öğretmen özür durumu başvurusunun alınması gerekmektedir

Kaynak : Memurlar.Net - Özel
Haber Giriş : 08 Temmuz 2019 10:00, Son Güncelleme : 08 Temmuz 2019 10:04
Yeni atanacak olan sözleşmeli öğretmen eşleri, özür durumunda yer değiştirme isteyebilecek mi?

Milli Eğitim Bakanlığı'nın "daha önce açıkladığı takvime göre" sözleşmeli öğretmen alımında tercihler 30 Temmuz ile 5 Ağustos tarihinde alınacak. Atamalar ise 9 Ağustos'ta yapılacak. Öğretmenler 2 Eylül'de göreve başlayacak.

Öğretmenlerin mazerete bağlı yer değiştirme işlemleri ise "MEB, 2019 yılı atama ve yer değiştirme takvimini açıkladı" haberinde yer verildiği üzere, Milli Eğitim Bakanlığı tarafından 5 Ağustos ile 9 Ağustos tarihleri arasında 1. aşama başvuruları alınacak.

Peki sorun nedir o zaman?

Açıklayalım, bir kadrolu öğretmen diyelim ki, bu Ağustos ayında atanacak sözleşmeli bir öğretmenle evli ve sözleşmeli öğretmen olan eşinin yanına özrü durumundan yer değiştirmek istiyor ama yukarıda yer verdiğimiz takvimler nedeniyle bu Ağustos özür durumu yer değiştirme istediği gerçekleşemeyecek ve en erken şubat özür durumuna kalacaktır.

Bu kadrolu öğretmenimizin bu ağustos döneminde özür durumundan yer değiştirebilmesi için Ağustos özür durumu yer değiştirme takviminin birkaç gün uzatılması ve sözleşmeli öğretmenlerin atamaların yapılması sonrasında eşin sadece kararnamesi ile kadrolu öğretmen özür durumu başvurusunun alınması gerekmektedir.

Ahmet KANDEMİR

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber