ÖSYM, YKS tercihlerinde yol gösterici olan KPSS sonuçlar kitaplarını neden yayınlamıyor?

Kamu kurumlarına girişlerde en önemli sınav puanı olan KPSS'de, adayların başarı durumunu gösteren veriler, YKS tercihi yapacak adayların üniversite ve bölüm tercihlerinde yol gösterici idi. Ancak ÖSYM, 2017 ve 2018 verilerini hala yayınlamamıştır.

Kaynak : Memurlar.Net - Özel
Haber Giriş : 18 Temmuz 2019 10:05, Son Güncelleme : 18 Temmuz 2019 12:18
ÖSYM, YKS tercihlerinde yol gösterici olan KPSS sonuçlar kitaplarını neden yayınlamıyor?

Bilindiği üzere, kamuya girişlerde en önemli sınav KPSS'dir.

Adayların KPSS'deki başarılarını gösteren veriler, üniversiteler ve bölümlerin başarıları bağlamında, eldeki tek veridir.

Ancak, ÖSYM Başkanlığı 2016 yılına kadar düzenli olarak yayımladığı verileri, 2017 ve 2018 yılında devam ettirmemiştir. Başkanlık bu veriler yerine, 2017 yılında ÖABT değerlendirme raporu, 2018 yılında ise KPSS önlisans ve KPSS Ortaöğretim sınavlarına yönelik değerlendirme raporu yayınlamaıştır.

ÖSYM, 2017 ve 2018 yılı lisans verilerini yayınlamayamadığı için, adayların üniversite ve bölüm tercihlerinde başvuru kaynağı sınırlanmıştır. Kamu kurumlarında işe gimeyi düşünen bir aday için, tercih edeceği bölümün KPSS'deki başarısı, yine tercih edeceği bölümden yılda kaç kişinin kamuya alındığı gibi veriler, başkaca bir veri olmadığı için, çok önemli verilerdir.

ÖSYM yayımladığı sonuç kitaplarıyla aslında önemli bir ihtiyacı gidermekteydi. Durumu, ÖSYM Başkanı Prof. Dr. Halis Aygün'ün dikkatine sunuyoruz.

Memurlar.net'in 2004 ila 2016 yılı verilerine dayanarak oluştuduğu "KPSS'de En Başarılı Üniversiteler" robotlarına ulaşmak için tıklayınız.

Yıllara öre, KPSS Kılavuzlarıyla kamuya alınan personel sayılarını görmek için tıklayınız.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber