İmsak
Güneş
Öğle
İkindi
Akşam
Yatsı

MEB, 2019 YLSY başvurularının 19 Temmuz'da alınacağını ilan etmişti

Yurtdışında akademik kariyer hedefi olan adaylar Milli Eğitim Bakanlığının 2019 yılı YLSY tercihlerini açıklamasını bekliyor.

Kaynak : Memurlar.Net - Özel
Haber Giriş : 23 Temmuz 2019 10:45, Son Güncelleme : 23 Temmuz 2019 10:21
MEB, 2019 YLSY başvurularının 19 Temmuz'da alınacağını ilan etmişti

Bildiğiniz gibi, 1416 sayılı Ecnebi Memleketlere Gönderilecek Talebe Hakkında Kanun çerçevesinde her yıl Milli Eğitim Bakanlığı tarafından başta üniversiteler olmak üzere kamu kurumları adına yurtdışına burslu öğrenci gönderilmektedir.

Bu çerçevede, Milli Eğitim Bakanlığı Yükseköğretim ve Yurtdışı Eğitim Genel Müdürlüğü tarafından 10 Nisan 2019 tarihinde üniversitelere gönderilen yazı ile 2019 yılında yurtdışına öğrenci gönderilmesinin planlandığı ve bu amaçla ülkemizin öncelikli alanlarında yetiştirilmesi için belirlenecek kontenjanların Bakanlıklarına iletilmesi istenmiştir.

Diğer taraftan, Milli Eğitim Bakanlığı Yükseköğretim ve Yurtdışı Eğitim Genel Müdürlüğü tarafından duyurulan 2019 yılı Birim İş Takvimini incelediğimizde; 1416 sayılı kanun kapsamında 2019 YLSY Kılavuzunun yayımlanması ve başvuruların alınma sürecinin 19 Temmuz 2019 tarihinden itibaren başlatılacağı duyurulmuştur.

Öte yandan, 2547 sayılı Yükseköğretim Kanununa eklenen ek 38 inci maddesi ile üniversitelerde araştırma görevlisi kadrosuna yapılacak atamalar 01 Ocak 2018 tarihinden itibaren aynı kanunun 50/d statüsüne göre yapılmaktadır. Yapılan bu düzenleme devlet üniversitelerine atanacak araştırma görevlilerinin doktora sonrası kadro güvencesi artık bulunmamaktadır.

Bu nedenle, Milli Eğitim Bakanlığı tarafından üniversiteler ve diğer kamu kurumları adına yurtdışına gönderilen ve başarılı eğitim süreçleri sonunda kişilere kadro güvencesi tanıyan YLSY (Yurt dışına Lisansüstü Öğrenim Görmek Üzere Gönderilecek Öğrencileri Seçme ve Yerleştirme) programına ilgi her geçen gün artmaktadır.

Bu amaçla, akademik kariyerini yurtdışında yapmak isteyen adaylar Milli Eğitim Bakanlığı tarafından 2019 yılı tercih kılavuzunun Bakanlığın iş takvimine uygun şekilde ilan edilmesini beklemektedir.

Yavuz Selim KAPLAN

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber