Emniyet, FETÖ ile ilgisi olmadığına karar verilenleri hala bekletiyor

Emniyet Genel Müdürlüğü, OHAL Komisyonu tarafından görev iadesine karar verilen polis memurlarını hala göreve başlatmadı

Kaynak : Memurlar.Net - Özel
Haber Giriş : 06 Ağustos 2019 11:12, Son Güncelleme : 02 Ağustos 2019 09:03
Emniyet, FETÖ ile ilgisi olmadığına karar verilenleri hala bekletiyor

Bilindiği üzere, KHK ile ihraç edilen kamu personelinin göreve iadelerine OHAL Komisyonu bakmaktadır.

OHAL Komisyonu ise, incelediği dosyalarda, kişi beraat veya takipsizlik almış olsa dahi, bazen kurumsal görüş bazen de suç olmamasına rağmen FETÖ ile ilişkili kurumlarla çalışmış olmadan dolayı, genel olaral red kararı vermektedir. Komisyonun iade verdiği kararlarda mutlak surette ilgili kurumun olumlu görüşü de yer almaktadır.

Diğer taraftan, 7075 sayılı OHAL Komisyonunun kurulmasına dair Kanunun 10/A maddesinde şu hüküm yer almaktadır:

"Olağanüstü Hal İşlemleri İnceleme Komisyonu tarafından başvurunun kabulü kararı verilenlerden, eski kadro, rütbe veya unvanına atanması ilgili bakan onayı ile uygun görülmeyenler ilgisine göre Milli Savunma Bakanlığı, Dışişleri Bakanlığı ve İçişleri Bakanlığı bünyelerinde kurulan araştırma merkezlerinde bu madde esaslarına göre istihdam edilir. "

Bu hükme göre, 3 Bakanlıkta, OHAL Komisyonunun göreve iade etmesine rağmen Bakan onayıyla göreve iadesi uygun görülmeyenler Araştırma Merkezlerinde istihdam edilecektir.

Ancak bu düzenlemeye rağmen, OHAL Komisyonu kararıyla, FETÖ ile ilişkisi olmadığına karar verilerek göreve iadesi uygun görülenler, Emniyet Genel Müdürlüğünce hala göreve başlatılmamıştır.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber