Bursa Mudanya Belediyesi, 4 memuru Tunceli Hozat'a, 3 memuru Ardahan'a görevlendirdi

Bursa Mudanya Belediyesi, sendika değişikliği yapmayan; Cumhurbaşkanlığının yayımladığı Kurumlar Arası Geçici Görevlendirme Yönetmeliğine dayanarak 4 memuru Tunceli Hozat, 3 memuru ise Ardahan Belediyesine, 6 ay süreyle geçici olarak görevlendirildi.

Kaynak : Memurlar.Net - Özel
Haber Giriş : 01 Ağustos 2019 10:00, Son Güncelleme : 02 Ağustos 2019 00:08
Bursa Mudanya Belediyesi, 4 memuru Tunceli Hozat'a, 3 memuru Ardahan'a görevlendirdi

Bursa Mudanya Belediyesindeki parti değişimi sonrasında, belediyede sendikasını değiştirmeyen ve siyasi olarak muhalif olarak bilinen 7 memur en uzak illere görevlendirildi.

Cumhurbaşkanlığının yayımladığı Kurumlar Arası Geçici Görevlendirme Yönetmeliği hükümleri uyarınca yapıldığı belirtilen görevlendirme kapsamında, 4 memur Tunceli Hozat Belediyesine, 3 memur ise Ardahan Belediyesine görevlendirildi.

Cumhurbaşkanlığının, 3 Mayıs 2019 tarihli Resmi Gazetede yayımlanarak yürürlüğe koyduğu "Kurumlar Arası Geçici Görevlendirme Yönetmeliği"nde, 6 ayı aşan geçici görevlendirmeler için, personelin muvafakati aranmaktadır. 6 aydan az görevlendirmelerde ise personelin muvafakati aranmamaktadır. Bu yönetmelik öncesinde, belediyelerin böyle resen bir uygulama yapması mümkün değildi.

Cumhurbaşkanlığının yayımladığı yönetmelikte ilk kez, oldukça saçma bir şekilde, "Kurumların Emrine" ve "Kadro veya pozisyona geçici görevlendirme" şeklinde iki ayrı görevlendirme biçimine yer verilerek geçici görevlendirme işlemleri oldukça kolay hale getirilmiştir.

Bursa Mudanya Belediyesi bu durumu bildiği için, 6 aylık geçici görevlendirmeler yapmıştır.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber