ÖSYM Neden Hep Yanlış Yapıyor?

ÖSYM'nin, her yerleştirme işleminde yanlış yapıyor olmasının tek bir gerekçesi bulunmaktadır. Programcılar ve mühendislerden oluşan ve bilgisayar ortamında yerleştirme programını yürüten bu kurum, memurluk statüsüne dair hiçbir şey bilmemektedir. Kurumun, kamu personeli mevzuatına hakim personeli bulunmamaktadır. Bu nedenle de, sitemizde dile getirilen bir çok hukuki detay atlanmakta ve ancak mahkeme kararları sonrasında bir işlem yapılabilmektedir. Devamı için başlığa tıklayınız.

Kaynak : Memurlar.Net
Haber Giriş : 14 Ağustos 2007 10:52, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

KPSS yerleştirmesinde bir çok önemli ayrıntı bulunmaktadır. Bunlardan başlıcaları şu şekildedir:

- Bir kadroya başvurabilecek bölümlerin kodlarla gösterilmesi,
- Yaş, cinsiyet, askerlik gibi detaylar
- İki kez yerleşeme kuralının hangi yerleştirmelerde uygulanıp uygulanmayacağı,
- Yerleşip de ataması yapılmayan veya yapılamayan adaylara ne tür bir işlem uygulanacağı,

Bu bahis konusu her bir başlığın kamu personeli mevzuatı bağlamında önemli özellikleri bulunmaktadır. Örneğin iki kez yerleşememe kuralı sadece memur ve 399 sözleşmeli pozisyonları için uygulanabilir. 4/B'li sözleşmeli pozisyonlar için bu kural uygulanamaz. Bu husus, kamu personeli mevzuatından kaynaklanan bir durumdur. ÖSYM, bu konuda yetkin kişileri istihdam eden bir kurum olmadığı için, "iki kez yerleşememe kuralını" tüm sözleşmeli personel alımlarına uygulayacak şekilde programı yazabilmekte, uyarılınca da, yaptığının yanlış olduğunu fark ederek, ilk yazdığı bilgisayar yazılımını değiştirebilmektedir. İşte bu değişiklikler yazılım sisteminde gedikler oluşturmakta ve yerleştirme hataları olarak ortaya çıkmaktadır. Bu örnek, bu konudaki onlarca sorundan sadece bir tanesidir.

Bu sorun devam ettiği sürece, yanlış yapılmaya devam edecektir. KPSS tercih işlemleri 2002 yılından bu yana ÖSYM tarafından yürütülmektedir. ÖSYM, aradan geçen beş yıllık bir zamana rağmen hala yanlış yaptığına göre, artık bu sorun çözümlenmelidir.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber