Güvenlik soruşturması davasını kazandı ama karar uygulanamadı

Tokat Gaziosmanpaşa Üniversitesinin araştırma görevlisi kadrosuna atanmaya hak kazanan ancak güvenlik soruşturması nedeniyle ataması yapılman aday davayı kazanmasına rağmen, yedek olarak araştırma görevlisi kadrosuna atanan adayın açtığı dava nedeniyle, karar uygulanamadı

Kaynak : Memurlar.Net - Özel
Haber Giriş : 30 Ağustos 2019 11:21, Son Güncelleme : 02 Eylül 2019 11:50
Güvenlik soruşturması davasını kazandı ama karar uygulanamadı

Tokat Gaziosmmanpaşa Üniversitesi 2018 yılında araştırma görevlisi almak için ilana çıktı. Sınavı bir asıl bir de yedek aday kazandı. Ancak, asıl olarak kazanan S.A.'nın ataması, güvenlik soruşturması olumsuz sonuçlandığı için yapılmadı.

S.A. olumsuz güvenlik soruşturması için dava açarken, yedek olarak belirlenen aday da sınav sonuçlarının yeniden değerlendirilmesine yönelik dava açtı. Yedek olarak belirlenen aday, açtığı davayı kazandı ve kazanılan bu dava sonucunda, araştırma görevlisi alımında en yüksek puanı aldığına karar verilerek, asıl aday konumuna gelmiş ve ataması yapılmıştır.

Güvenlik soruşturması olumsuz sonuçlanan aday ise, davayı kazanmış olmasına rağmen, sınavın yeniden değerlendirmesi sonucunda asıl aday konumuna gelen N.B'den dolayı, bu mahkeme kararı uygulanamamıştır.

Bu Habere Tepkiniz

Yorumlar

Bu haber yoruma kapatılmıştır!

Sonraki Haber