İmsak
Güneş
Öğle
İkindi
Akşam
Yatsı

Doçentlik başvurularının hızlandırılması için 7 maddelik düzenleme yapıldı

Yükseköğretim Kurulu Başkanlığı, doçentlik başvurularının daha hızlı sonuçlanabilmesi amacıyla Doçentlik Yönetmeliğinde bazı değişiklikler yaptı.

Kaynak : Memurlar.Net - Özel
Haber Giriş : 07 Eylül 2019 09:26, Son Güncelleme : 07 Eylül 2019 09:27
Doçentlik başvurularının hızlandırılması için 7 maddelik düzenleme yapıldı

07 Eylül 2019 tarihli Resmi Gazete'de yayımlanan yönetmelikle "Doçentlik Yönetmeliği"nde bir dizi düzenlemeler yapıldı. Yönetmelikte yapılan en önemli değişiklik doçentlik başvurularını değerlendiren ve en az iki profesörden oluşturulan komisyon yürürlükten kaldırılmıştır. Adayların doçentlik kriterlerini sağlayıp sağlamadığına ilişkin değerlendirme, görevlendirilen jüri üyelerince yapılacaktır. Bu durum doçentlik süreçlerinin daha da hızlanması için güzel bir adım olmuştur.

Ayrıca, doçentlik jüri üyesinden görevlendirilen öğretim üyelerinin mazeretlerinin görevli oldukları Üniversite Yönetim Kurulunca değerlendirilerek karara bağlanması sağlanmıştır. Ayrıca, mazereti sebebiyle jüri üyeliğinden çekilmek isteyen adayların durumları Doçentlik Komisyonunda değerlendirilmeyecektir.

Doçentlik yönetmeliğinde yapılan düzenlemeleri aşağıda hazırladığımız tablo üzerinden karşılaştırmalı olarak görebilirsiniz.

Yavuz Selim KAPLAN

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber