İmsak
Güneş
Öğle
İkindi
Akşam
Yatsı

Aynı kurum içinde dahi iki tür sözleşmeli bulunuyor

Hem Sağlık Bakanlığında hem de Diyanet İşleri Başkanlığında birisi 4/B sözleşmeli birisi de Kanun/KHK'ya göre sözleşmeli olmak üzere iki tür sözleşmeli personel bulunmaktadır. Kanun/KHK'ya tabi sözleşmeli personel, 3 yıl sonra kadroya geçme hakkına sahipken, diğer 4/B'li sözleşmeli personel bu hakka sahip değildir. Her iki kurum için de teşkilat kanunlarında değişiklik yapılarak, kurum içindeki ikili yapıya son verilmelidir.

Kaynak : Memurlar.Net - Özel
Haber Giriş : 16 Eylül 2019 14:00, Son Güncelleme : 16 Eylül 2019 14:30
Aynı kurum içinde dahi iki tür sözleşmeli bulunuyor

Sağlık Bakanlığında çalışan 4/B'li personele tanından kadro hakkına dair madde şu şekildedir:

663 sayılı KHK'ya eklenen 45/A maddesi:
(3) Bu madde uyarınca atanan sözleşmeli sağlık personeli üç yıl süreyle başka bir yere atanamaz. Aile birliği mazeretine bağlı yer değiştirmelerde bu madde uyarınca istihdam edilen personelin eşi bu personele tabidir. Ancak sözleşmeli sağlık personelinin bulunduğu ilde bir yıl görev yapması ve vizeli pozisyon bulunması durumunda; eşlerin her ikisinin de Bakanlık ve bağlı kuruluşlarında sözleşmeli veya eşlerden birinin sözleşmeli, diğerinin Bakanlık ve bağlı kuruluşlarında veya diğer bir kamu kurum veya kuruluşunda kadrolu statüde istihdam ediliyor olması halinde hizmet ihtiyacının daha fazla olduğu yere atamaları yapılabilir. (3.10.2016 tarihli R.G.'de yayımlanmıştır)

Diyanet İşleri Başkanlığında çalışan 4/B'li personele tanından kadro hakkına dair madde şu şekildedir:

633 sayılı Kanuna eklenen 10/A maddesi:
Bu madde uyarınca atanan
sözleşmeli personel üç yıl süreyle başka bir yere atanamaz. Aile birliği mazeretine bağlı yer değiştirmelerde bu madde uyarınca istihdam edilenlerin eşi bu personele tabidir. Sözleşme gereği üç yıllık çalışma süresini tamamlayanlar talepleri halinde bulundukları yerde din hizmetleri sınıfına ait kadrolarına atanır. Bu şekilde atananlar, aynı yerde en az bir yıl daha görev yapar. (2/7/2018 tarihli R.G.'de yayımlanmıştır)

DEĞERLENDİRME

Yukarıda yer verilen her iki mevzuatta da dikkat edileceği üzere, 3+1 hakkı sadece bu madde uyarınca, yani maddenin Resmi Gazetede yayımlandığı tarihten sonra alınanları kapsamaktadır. Diyanet'te 2/7/2018 öncesinde, Sağlıkta ise 3/10/2016 öncesinde alınan 4/B'li sözleşmeli personeli kapsamamaktadır.

Bu düzenlemenin şuana kadar düzeltilmemiş olması, aynı kurum içinde dahi iki tip sözleşmeli personel oluşturmuştur.

Madde metinlerinde yer alan "Bu madde uyarınca atanan" ifadelerinin çıkarılarak eşitlik sağlanması gerekmektedir.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber