İmsak
Güneş
Öğle
İkindi
Akşam
Yatsı

Memurun, kravat takma zorunluluğu başlıyor

2007/14 sayılı Başbakanlık Genelgesine göre, memurların kravat takma zorunluluğu 16 Eylül itibariyle yeniden başlıyor

Kaynak : Memurlar.Net - Özel
Haber Giriş : 15 Eylül 2019 18:01, Son Güncelleme : 15 Eylül 2019 18:23
Memurun, kravat takma zorunluluğu başlıyor

Bilindiği üzere, 2007/14 sayılı Başbakanlık Genelgesine şu hüküm yer almaktadır:

"1.Bölgelerin iklimi ve çalışma ortamları dikkate alınarak, 15 Mayıs-15 Eylül tarihleri arasında makam odalarına giriş ve çıkışlar dahil olmak üzere ceket giyme ve kravat takma zorunluluğunun kaldırılması,"

Bu hüküm gereğince, memurlar, 15 Mayıs ila 15 Eylül arasında ceket giymemekte ve kravat takmamaktadır. Ancak, Genelgenin tanıdığı serbestlik, 16 Eylül 2019 tarihi itibariyle sona ermektedir.

Diğer taraftan, memur sendikaları, yönetim kurullarında karar almakta, bu kararlara binaen sendika üyesi memurlar kılık kıyafet eylemi yaparak, sakal dahi bırakmaktadır.

Uygulamada, kamu kurumları ise, kıyafet yönetmeliğine uymayan memurlarına disiplin cezası verebilmekte, ancak yargı organları verilen bu disiplin cezalarını, memurların sendikaların aldığı kararları uyguladıkları gerekçesiyle iptal etmektedir.

Yaşanan sorunun çözümü için Kılık Kıyafet Yönetmeliğinde değişiklik yapılması gerekmektedir. Ancak hükümet tarafı, memurların kravat takmalarının ve ceket giymelerinin Devlet ciddiyeti sağladığı gerekçesiyle, yönetmelik değişikliği yapılması taleplerine yanaşmamaktadır.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber