DYK kursuna okulda öğretmen var iken yönetici girebilir mi?

Okulda kurs talebinde bulunan kadrolu/sözleşmeli öğretmenler var iken okul müdürü ve müdür yardımcılarına kurs görevi verilemez.

Kaynak : Memurlar.Net - Özel
Haber Giriş : 27 Eylül 2019 10:00, Son Güncelleme : 21 Eylül 2019 20:28
DYK kursuna okulda öğretmen var iken yönetici girebilir mi?

Soru; Okulda DYK kurslarına girecek öğretmen varken idareci kendi DYK kursuna girebiliyor mu?

Cevap; Milli Eğitim Bakanlığı Destekleme Ve Yetiştirme Kursları Yönergesinin "Komisyon, öğretmenlerin seçimi ve görevlendirilmesi" başlıklı 11 .maddesi 2. fıkrasındaki; " (2) Kurslarda görev almak isteyen öğretmenler, Bakanlıkça yayımlanan kılavuzda belirlenen takvime göre e-Kurs Modülü üzerinden veya milli eğitim müdürlüklerine şahsen başvuruda bulunur. Kurslarda görev alacak öğretmenler, başvuruda bulunan öğretmenler arasından veli ve öğrencilerin tercihleri de dikkate alınarak görevlendirilir. Kurslarda, belirtilen nitelikleri taşımaları kaydıyla diğer okullarda görevli öğretmenlerden görevlendirme yapılabilir. Kurslarda görevlendirilecek kadrolu/sözleşmeli öğretmen sayısının yetersiz olması halinde milli eğitim müdürlüklerince aday öğretmen olarak atanabilme şartlarını taşıyanlar arasından ve/veya üniversite öğretim elemanlarından ek ders ücreti karşılığında ders okutmak üzere görevlendirme yapılabilir." hükümlerinde yöneticilerin görevlendirilebileceklerine dair bir ifade bulunmamaktadır.

2019-20120 Eğitim Öğretim Yılı Destekleme Ve Yetiştirme Kursları e-Kılavuzunun "Genel Esaslar" bölümü 1-5 maddesindeki; "1.5. Kurslarda, kurs talebinde bulunan kadrolu/sözleşmeli öğretmenlere öncelik verilmesi esastır. Bu öğretmenlerin ihtiyacı karşılamaması halinde kurs merkezi müdür ve müdür yardımcıları görevlendirilebilir. Kurslarda görevlendirilecek kadrolu/sözleşmeli öğretmenlerin yetersiz olması halinde milli eğitim müdürlüğünce aday öğretmen olarak atanabilme şartlarını taşıyanlar arasından ve/veya üniversite öğretim elemanlarından ek ders ücreti karşılığında ders okutmak üzere görevlendirme yapılabilir." hükümlerine göre;

1-Kurs talebinde bulunan kadrolu/sözleşmeli öğretmenlere öncelik verilmesi esastır.

2-Kadrolu/sözleşmeli öğretmenlerce ihtiyacı karşılamaması halinde kurs merkezi müdür ve müdür yardımcıları görev alabilecek.

3-Kadrolu/sözleşmeli öğretmen sayısın yetersiz olması durumunda aday öğretmen olarak atanabilme şartlarını taşıyanlar ek ders ücreti karşılığında görev alabilecek.

4- Kadrolu/sözleşmeli öğretmen sayısın yetersiz olması durumunda üniversite öğretim elemanları ek ders ücreti karşılığında görev alabilecek.

Dolayısıyla okulda kurs talebinde bulunan kadrolu/sözleşmeli öğretmenler var iken okul müdürü ve müdür yardımcılarına kurs görevi verilemez.

Ahmet KANDEMİR

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber