Bilim olimpiyatlarında eğitim yaptıran öğretmenlere ek ders ücreti nasıl ödenecek?

TÜBİTAK koordinesinde ilköğretim ve ortaöğretim öğrencilerine yönelik olarak yürütülen bilim olimpiyatları ve proje çalışmaları kapsamında fiilen çalışma yaptıran öğretmenlere, bu görevlerine bağlı olarak hangi sürelerde ek ders ücreti ödeneceği belirlendi.

Kaynak : Memurlar.Net - Özel
Haber Giriş : 28 Eylül 2019 10:20, Son Güncelleme : 24 Eylül 2019 10:12
Bilim olimpiyatlarında eğitim yaptıran öğretmenlere ek ders ücreti nasıl ödenecek?

Milli Eğitim Bakanlığı Ortaöğretim Genel Müdürlüğü "Ders Dışı Eğitim Çalışmaları" konulu, 17.09.2019 tarih ve 17311423 sayılı yazıları ekinde Türkiye Bilimsel ve Teknolojik Araştırma Kurumu Başkanlığının 10/09/2019 tarihli 167436 sayılı yazısını ilgili birimlere bildirdi.

Milli Eğitim Bakanlığı Yönetici ve Öğretmenlerinin Ders ve Ek Ders Saatlerine İlişkin Kararın "Ders dışı eğitim çalışmaları" başlıklı 17. maddesindeki; "(1)Ders dışı izcilik, beden eğitimi ve spor çalışmaları, halk oyunları ve güzel sanatlarla ilgili dallar ile Türkiye Bilimsel ve Teknolojik Araştırma Kurumu (TÜBİTAK) koordinesinde ilköğretim -ve ortaöğretim öğrencilerine yönelik olarak yürütülen bilim olimpiyatları ve proje çalışmaları kapsamında fiilen çalışma yaptıran öğretmenlere; aylık karşılığı ders, ek ders ve hazırlık ve planlama görevi saati sayısına bakılmaksızın, her bir saat çalışma karşılığında gündüz ücreti üzerinden, haftada azami 6 saati geçmemek üzere, her bir ders saati başına 1 saat ek ders ücreti ödenir. Ancak, bir ders yılında bu kapsamda ödenecek toplam ek ders saati sayısı, okulun bir ders yılındaki toplam ders saati sayısının %5'ini geçemez. Bu etkinliklerde görev alacak öğretmenlerde aranacak nitelikler, her bir etkinlik için aranılacak en az öğrenci sayısı ile benzeri diğer hususlar Bakanlıkça belirlenir. Etkinlik programları okul müdürlüklerince hazırlanır ve milli eğitim müdürlüklerince onaylanır.

(2) Vekaleten atananlar dahil yöneticilere, bu madde kapsamında ek ders görevi verilmez." hükümlerine göre TÜBİTAK koordinesinde ilköğretim ve ortaöğretim öğrencilerine yönelik olarak yürütülen bilim olimpiyatları ve proje çalışmaları kapsamında fiilen çalışma yaptıran öğretmenlere, bu görevlerine bağlı olarak hangi sürelerde ek ders ücreti ödeneceği belirlendi.

Bu bağlamda;

1-Bilim olimpiyatları eğitimi ve proje çalışması yaptıran öğretmenlerin ücretlerinin her yıl eğitim öğretim yılının başladığı ilk haftadan itibaren başlamak üzere; Bilim olimpiyatlarında Nisan/Mayıs aylarındaki Bilim Olimpiyatları Birinci Aşama Sınavı tarihine kadar, proje çalışmalarında ise Aralık/Ocak aylarındaki başvuruların son gününe kadar danışmanlık yapan tüm öğretmenlere ödenmesi,

2-Bilim olimpiyatlarında öğrencisi/öğrencileri Birinci Aşama Sınavı'nda başarılı olmuş danışman öğretmenlerin ek ders ücretlerinin yeni eğitim öğretim yılının başladığı ilk haftadan itibaren başlamak üzere bir sonraki yıl yapılacak Birinci Aşama Sınavı tarihine kadar devam ettirilmesi,

3-Proje çalışmaları yürüten danışman öğretmenlerin ise ek ders ücretlerinin öğrencisi/öğrencilerinin Bölge Yarışmalarına davet edilmesi durumunda Şubat-Mart- Nisan aylarındaki Bölge Yarışmaları Ödül Töreni tarihine, öğrencisi/öğrencileri Final Yarışmalarına katılmaları durumunda ise Nisan Mayıs-Haziran aylarındaki Final Yarışmaları Ödül Törenleri tarihine kadar ödenmesi, değerlendirilmektedir.

İşte o görüş yazısı;

Ahmet KANDEMİR

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber