Yüz yüze eğitim kapsamındaki dersler, norm kadro ders yüküne dahil edilir mi?

Açık öğretim öğrencilerinin örgün eğitim kurumlarında yüz yüze eğitim kapsamında gördükleri haftalık ders saatlerinin, norma esas ders yükü hesabına dahil edilemez.

Kaynak : Memurlar.Net - Özel
Haber Giriş : 26 Eylül 2019 15:20, Son Güncelleme : 26 Eylül 2019 15:25
Yüz yüze eğitim kapsamındaki dersler, norm kadro ders yüküne dahil edilir mi?

Milli Eğitim Bakanlığına Bağlı Eğitim Kurumları Yönetici ve Öğretmenlerinin Norm Kadrolarına İlişkin Yönetmeliğinin "Norm kadro sayıları değişen eğitim kurumları" başlıklı 26. maddesi 1. fıkrasında; "(1) Eğitim kurumlarının norm kadro sayılarının bu Yönetmelikte belirlenen norm kadro kriterleri çerçevesinde değişmesi halinde, değişikliğe konu olan eğitim kurumlarının norm kadro sayıları Bakanlığın uygun gördüğü tarihlerde yeniden belirlenir." hükümleri bulunmaktadır.

Bu hükümlere göre; Milli Eğitim Bakanlığı, bu hükümlerin kendisine verdiği yetkiye dayanarak norm kadrolarının güncellenmesine ilişkin iş ve işlemlerinin belirtilen takvim çerçevesinde yapılması sürecini 2018 yılında başlatmış olduğu gibi bu yıl da başlatacaktır.

2018 yılında başlatılan işlemlere istinaden; Milli Eğitim Bakanlığı İnsan Kaynakları Genel Müdürlüğünün 03.10.2018 tarih ve 18172921 sayılı "Norm kadro veri girişi bilgilendirmesi" konulu yazısına ek olarak;

1- "Norm Kadro Güncellemesinde Dikkat Edilecek Hususlar" başlıklı bilgi notu,

2- "Eğitim Kurumu Yöneticilerinin Norm Kadro Güncellemesinde Yapması Gereken İş ve İşlemler"bilgi notu yayınlamıştır.

"Norm Kadro Güncellemesinde Dikkat Edilecek Hususlar" başlıklı bilgi notunun 8. maddesindeki; " 8- Açıköğretim öğrencilerinin örgün eğitim kurumlarında yüz yüze eğitim kapsamında gördükleri haftalık ders saatlerinin, norma esas ders yükü hesabına dahil edilmemesi," açıklamasına göre meslek liselerinde yapılan yüz yüze eğitim kapsamındaki dersler, norm kadroya esas ders yüküne dahil edilemez.

Ahmet KANDEMİR

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber