İmsak
Güneş
Öğle
İkindi
Akşam
Yatsı

15 Yurt Dışı Tarım Müşaviri atanmasında neler oluyor?

Tarım ve Orman Bakanlığında, bakanlık dışından gelen 2 genel müdür, 15 yurt dışı tarım müşaviri seçiminde, kendi listelerini kabul ettirebilmek amacıyla, istihbarat raporlarını kullanıyor.

Kaynak : Memurlar.Net - Özel
Haber Giriş : 01 Ekim 2019 16:33, Son Güncelleme : 01 Ekim 2019 16:34
15 Yurt Dışı Tarım Müşaviri atanmasında neler oluyor?

Tarım ve Orman Bakanlığının daha önce 5 olan yurt dışı tarım müşaviri sayısı 12 Temmuz 2019'da Resmi Gazetede yapılan değişiklikle 15'e çıkarıldı.

Bunun ardından, Bakanlık, bu kadrolara atanacak adaylarla ilgili başvuruları almak için ilana çıktı. 15 tarım müşaviri kadrosu için 600'ün üzerinde başvuru yapıldı.

Başvuruların bu kadar yüksek olmasının temel nedeni yapılan değişikliklerle tarım müşavirlikleri için daha önce ön şart olan Ziraat Mühendisliği, Gıda Mühendisliği ve Veteriner Hekimlik şartının ve kamuda hizmet etmiş olma şartının kaldırılması oldu.

Başvuru sayısı çok olunca 600 kişiden 15 kişi hangi kritere göre seçilecek sorusu önem kazandı.

Çünkü Bakanlık başvuran adaylar için herhangi bir mülakat sınavı da yapmadı.

Konuyla ilgili aldığımız duyumlara göre, Bakanlığa sonradan gelen 2 genel müdür, tecrübeli, liyakat sahibi, yakın zamanda genel müdürlük, daire başkanlığı vb bürokratik görevlerde bulunmuş meslektaşlarını devre dışı bırakmak için güvenlik soruşturması raporları üzerinden karalamalar yapmaktadır. Bu yaşanan süreç, Bakanlık içerisinde önemli rahatsızlığa neden olmakta...

Tarım müşaviri seçimlerinde yapılması gereken, liyakat ilkesinin ön planda tutulması, ülkemizi uluslararası arenada temsil edecek kişilerin adil bir inceleme ve değerlendirmeyle belirlenmesidir.

Aksi halde Bakanlık bu kez de, Bakan yardımcılarının dahi uygun gördüğü listelerin, bakanlığa sonradan gelen 2 genel müdürün kişisel hırslarına kurban edilmesi nedeniyle, kamuoyunda daha çok tartışılır hale gelecektir.

Bu Habere Tepkiniz

Yorumlar

Bu haber yoruma kapatılmıştır!

Sonraki Haber